x

Vega fejrer Bob Marleys fødselsdag

Vega fejrer Bob Marleys fødselsdag

Bob Marley blev født den 6. februar 1945 i Nine Mile i Jamaica, hvilket vil sige, at reggaelegenden snart ville fylde 65 år, hvis han stadig levede. Det bliver fejret med manér i København, hvor Vega inviterer til fest i alle regnbuens farver med stjernerne Gappy Ranks fra Storbritannien og den store jamaicanske Lee Scratch Perry (billedet) øverst på plakaten.

Reggaekongens fødselsdag bliver en dag med afrikanske trommer, jamaicansk mad, flere Sound Systems og internationale og danske reggaebands. Blandt andet vil de svenske Senrengetti, Jah Bobby og Mystic MC alle stå foran Twenty Ten Backing Band og hylde den afdøde sanger og musiker fra scenen.

Det ubestridte hovednavn er dog stadig Lee Perry, der siden 50'erne har hjulpet reggaekulturen med at blive anerkendt i hele verden. Som solist har den erfarne sanger udgivet over 50 albums, men er også kendt som producer og skaber af det famøse Black Ark studie, hvor The Congos, Max Romeo og selvfølgelig Bob Marley & The Wailers har indspillet.

Der er dermed rigeligt at se frem til den 6. februar, når Bob Marley igen bliver vækket til live med den store hyldestkoncert. Billetter til arrangementet kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA