x

Mere tysk censur mod Rammstein

Mere tysk censur mod Rammstein

Først var det sangen "Ich Tu Dir Weh," ("Jeg gør dig ondt") der ikke måtte spilles i Tyskland. I radioen eller live. Det blev slået fast, at det, hvis Rammstein alligevel optrådte med nummeret, ville resultere i en bøde på 10.000. Euro. Til hvert medlem.

Men nu er den tyske familieminister, Ursula von der Leyen, i folkemunde kendt som Zensursula, der står bag censurfremstødet, atter ude med riven. Der er stadig beskidt i tanzmetallernes forhave, og von der Leyen forlanger nu, at hele det omstridte seneste album, Liebe Ist Für Alle Da," forbydes opført live i Tyskland. I første omgang kun i delstaten Nordrhein-Westfalen, men man kan forestille sig, at det er et forsøg, som ministeren gerne vil indføre på nationalt plan. Ligeledes vil hun have adgang til koncerterne forbudt for folk under 18 uden voksen ledsager. Det skriver Metal Hammer.

Rammstein har allerede ladet pladen underkaste censuren og genudgivet den i en stueren version. En version, hvor guitarist Richard Z. Kruspe ikke afstraffer en ulydig kvinde i coveret, og hvor sangen "Ich Tu Dir Weh" ikke er at finde. Den ucensurerede plade må i øvrigt ikke udstilles i tyske pladeforretninger eller sælges til unge under 18 år. Alligevel lykkedes det den ucensurerede udgave at komme højt på den tyske hitliste, da den udkom i oktober 2009.

Rammstein, der har en betydelig fanbase verden over, opfordrer utilfredse tilhængere til at benytte sig af deres demokratisk beskyttede ret til klage. Det kan gøres på familieministeriets mail, [email protected], hvad enten man er tysk statsborger eller ej.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA