x

U2-3D-film til Thisted

U2-3D-film til Thisted

Det har længe været populært med koncerter med internationale topnavne i danske provinsbyer, og nu melder Thisted sig så på banen med en særdeles markant koncertfilm i provinsen. Nemlig U2's tredimensionelle, meget anmelderroste musikfilm "U23D", som i Danmark indtil nu kun er blevet vist i Planetariet i København, samt en række andre af verdens storbyer, men altså ingen små provinsbyer. "U23D" er den første koncertfilm nogensinde, der er optaget i 3D.

Filmen er på plakaten i Kino 1-2-3 i Thisted fra 15. marts til 7. april, og herfra er der kun fem måneder, til U2 selv kommer til Horsens til to for længst udsolgte koncerter, nærmere betegnet 15. og 16. august på Casa Arena.

Filmen er kommet til Thisted på initiativ af den lokale U2-fan Henrik Lykke og Thisted Kinos biografdirektør Dorte Gade.

Det hele startede med en mail med en opfordring til at vise filmen, som den passionerede U2-fan Henrik Lykke sendte til Dorte Gade i Thisted Kino. Siden da er der arbejdet intensivt i Thisted Kino for at få distributøren National Geographic til at lave aftalen – og det lykkedes i mandags.

Dorte Gade siger om arbejdet: "Jeg tog udfordringen op fra Henrik – vi har faciliteterne til at vise digital-3D-film. Denne film er en anderledes og spændende film med et af vor tids største bands. Jeg glæder mig til at vise filmen i Thisted."

Henrik Lykke glæder sig som et lille barn til juleaften:
" Jeg er fuld af beundring for, at Dorte bare gik på opgaven fyldt med visioner om en fed oplevelse og muligheden for at på Thisted Kino på landkortet igen. Der venter publikum er sublim oplevelse, og jeg kan slet ikke få armene ned, i bare begejstring over endelig at komme til at se filmen. Jeg så selv to koncerter på Vertigo-touren, og glæder mig enormt til gensynet. En perfekt opladning til de to koncerter i Horsens til august!"

GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen så i sin tid "U23D"-filmen i New York, og dengang uddelte han fem store stjerner og skrev blandt andet følgende:

"GAFFA (...) fik sammen med det essentielle par 3d-briller (og vi snakker ikke sådan nogle rød-blå papbriller, der skærer sig ind i huden) den ultimative oplevelse af Vertigo-turen. Selvom U2's første indtog på biograflærredet, Rattle And Hum, var et pænt flop, er de ikke blevet afskrækkede fra at prøve lykken igen, og denne gang lykkes det ved hjælp af fremragende teknik at fremtrylle en film, man ikke må snyde sig selv for, og man skal ikke være flov over rent faktisk at prøve at røre Bono, når han skråler "touch me" i Beautiful Day eller dukke sig, når Adam Clayton svinger bassen over vores hoveder i New Year's Day."

Filmen vises ialt 30 gange fra 15. marts til 7. april. Prisen er 150kr.
Reservation af billetter kan ske på www.kino1-3.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA