x

Beach House: Mentale teenagere i drømmeland

Beach House: Mentale teenagere i drømmeland

Beach House har med deres suggestive og minimalistiske drømmepop i flere år haft status som et af den amerikanske indie-scenes mest spændende og respekterede bands. Tidligere på året udgav Baltimore-duoen deres tredje album "Teen Dream", der af flere anmeldere blev udnævnt til det nye årtis "første essentielle plade".

GAFFA mødte Victoria Legrand og Alex Scally inden deres koncert på Loppen i København til en snak om deres egne teenageår, hype og at have et forhold, der minder om to gamle træer i en skov. Vi spurgte blandt andet:

Hvordan vil I beskrive jeres egne teenageår?


Victoria Legrand: "Forelskelser, dagdrømme, fantasier og tumlen rundt med alle de store spørgsmål."

Alex Scally: "Faktisk tror jeg ikke, at jeg var nogen specielt intelligent teenager. Godt nok fik jeg gode karakterer, men i bund og grund havde jeg nok en ret begrænset horisont. Jeg elskede bare min egen lille verden, der primært bestod af musik og at være sammen med mine venner."

Har I trukket meget på de erfaringer i forbindelse med skabelsen af "Teen Dream"?

Victoria: "For mig handler det meget om, hvordan du udvikler dig som menneske. Jeg har stadig mange af de samme følelser og energier som dengang og bliver også inspireret af mange af de samme ting: musik, forelskelser, længsler og hjertesorger. Men hvor man som teenager sjældent er i stand til at udtrykke sine stærke følelser, så sker der efterhånden det, når man bliver voksen, at man også mirakuløst bliver i stand til at gennemskue, hvad det er, der sker. Så selv om vi selvfølgelig ikke længere er teenagere, har vi forhåbentlig været i stand til at indfange og udtrykke den følelse på en måde, som folk kan genkende."

Alex: "Det handler lidt om at samle alle de energier, som var fede som teenager. Og se bort fra alle dem, der var helt forfærdelige (griner)."

Victoria: "Ja."

Vidste I fra starten, at det var netop den type motivkreds, som I ville arbejde ud fra?

Alex: "Nej, men efter vi havde arbejdet sammen en måneds tid, blev det tydeligt, at det var den retning, som sangene begyndte at få. På det tidspunkt var det selvfølgelig bare en abstrakt og kompliceret følelse, men det føltes, som om pladens titel og tekster indfangede den ret godt."

Victoria: "Ja, når vi laver musik, er det ikke sådan, at jeg skriver tekster først og så bare tilsætter musik. Teksterne vokser meget ud af de lyde, som vi skaber i fællesskab."

Læs hele interviewet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA