x

Metallens nye boyband

Metallens nye boyband

– Just tell her to fuck off …, replicerer Stuart Richardson, bassist i Lostprophets, da damen fra Sony vil afbryde vores telefoninterview.
Han er langtfra færdig, selvom vi har snakket i knap fyrre minutter, på en skrattende linje fra U.S.A.. Ikke overraskende befinder det walisiske nu-metal band sig i New York – byen for Sonys hovedkontor. Lostprophets er nemlig et af pladeimperiets allerhøjeste prioriteringer for tiden.

Lostprophets kommer fra en lille mineby i Wales og blev oprindeligt signet til det uafhængige britiske pladeselskab Visible Noise. Men da succesen i undergrunden tog fart, bød Sony ind og fik fingre i bandet. Efter at have turneret med navne som Linkin Park og Apex Theory er bandet blevet et varmt navn på den amerikanske airplay. I England har de længe været populære og ”Start Something” er et af de bedst sælgende albums for tiden.

Lækkert tøj og bøsse-rock
Bandet består af seks medlemmer. Ud over Stuart Richardson på bas tæller bandet forsanger Ian Watkins, de to guitarister Mike Lewis og Lee Gaze, Mike Chiplin på trommer og Jamie Oliver på keyboards og programmering. De bliver ofte sammenlignet med bands som P.O.D. og Linkin Park, men selv mener Richardson ikke, at de hører under nu-metal-genren.

– Vi er ikke et metalband. Vi er bare et band, der både laver pop-musik og hård rock på én gang. Vi vil helst bare betegnes som et rock-band – ikke andet. Det, som adskiller os fra andre bands, er at vi ikke er bange for at eksperimentere. Vi har alle sammen vores forskellige idéer om, hvordan musikken skal lyde, og det er vi ikke bange for at blande sammen, forklarer Stuart og tilføjer:
– Nogle af os elsker The White Stripes f.eks. og andre synes, det er det værste lort, de nogensinde har hørt. Jeg kan f.eks. få et lige så stort kick ud af at lytte til Outkast og Justin Timberlake som af at lytte til punk.

Og måske er der ikke så langt fra metal-inspirerede Lostprophets til tidens feterede pop-navne. Hvis man skal tro de engelske medier i hvert fald. Der er de blevet beskyldt for at være simple fashion-victims, uden sans for rock. Når man kaster et blik på bandets presse-billeder, ser de utvivlsomt en smule koncept-stylede ud. Er de metallens nye boyband?

– Nej – det er noget sludder. Medierne kører det op, fordi vi er i et rock-band og klæder os godt. Hvis vi havde været et pop-band, ville folk synes, vi lignede lort. Men fordi vi spiller rock, synes folk vi er lækre.

Er der en skjult regel i hård rock om, at man ikke må være for køn og helst skal ligne Axel Rose?

– Min teori er at generelt er hård rock for drenge og pop for piger. Hvis et metal-rockband så godt ud og havde lækkert tøj på, ville folk tro, at deres fans var bøsser! Derfor skal man helst være lidt ussel, hvis man spiller hård rock.

For fattige til at gå amok

Men selvom bandet spiller hård rock, skriver hardcore tekster og fører sig frem med pisseligeglade attituder, er de, overraskende nok, imod alkohol og stoffer.

– Jeg har taget stoffer en gang og har aldrig gjort det igen. Jeg drikker aldrig, når vi er på tour. Du bliver fuld i hjernen, men du er i en bus og vælter rundt. Det ender bare med, at man bliver syg.

Gør I så nogle andre vilde ting, der kan erstatte stofferne i sex, drugs & rock ’n roll – som f.eks. at gå amok til koncerterne og smadre instrumenter?

– I starten var vi rimelig vilde på turnéerne. Men på et tidspunkt skal man jo begynde at betale for sig selv, og vi havde simpelthen ikke råd til det. Hvis vi smadrede vores guitarer hver aften, ville vi aldrig få noget at spise.
For os handler det om at lave nogle gode shows. At vågne op om morgenen og vide, at man laver det, man elsker mest, er efter min mening også ret rock ’n' roll.

Hvordan kommer koncerten på onsdag til at spænde af?

– Det bliver det bedste show, du nogensinde har overværet. Om dagen render vi bare rundt og keder os, så når vi kommer på scenen om aftenen, eksploderer vi bare. Når vi spiller, spiller vi fra hjertet, med størst mulig passion og følelse.-

Lostprophets kan ved selvsyn opleves i lille Vega på onsdag. Billetter til koncerten kan købes på http://www.billetnet.dk eller http://www.ebillet.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA