x

José González vender tilbage til Junip

José González vender tilbage til Junip

Det svenske rockband Junip, anført af singer-songwriter José González, udgiver i 2010 både en ep og et album, og til juni starter de deres 12-dages USA-tour. Nu har de lagt en mp3 til gratis download ud på deres webside som første smagsprøve.

Junip blev dannet i Göteborg i sluthalvfemserne af José Gonzalés, Elias Araya og Tobias Winterkorn, og udsendte i 2000 deres første lille syvtommer. I 2005 blev det så til den selvfinansierede "Black Refuge EP", der hentede fire stjerner hjem i GAFFA:

"Forskellige musikalske nuancer bringes i spil over ep'ens fem numre, som alle klinger flot med en varm, lettere melankolsk charme ikke ulig den, man finder på Veneer (José Gonzaléz' solodebut, red.)".

Nu er det så blevet tid til, ikke en opfølger, men to, der skal udkomme her i 2010. Der er en ep og et fuldt album på vej fra gruppen, der udkommer på City Slang / Bonnier Music (og Mute i USA), og så starter de også en tour i USA den 8. juni.

Junip kan beskrives som en slags José Gonzaléz tilsat en videre instrumentering. Guitar og vokal er således suppleret op med synths, trommer og orgler, og inspirationen findes hos Neu!, Shuggie Otis og John Martyn.

Som optakt til 2010-udskejelserne lægger gruppen allerede nu en gratis mp3, "Rope and Summit" til download på hjemmesiden. Hent den her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA