x

Neil Young holder Golf-støttekoncerter

Neil Young holder Golf-støttekoncerter

Neil Young har offentliggjort, at han drager på en soloturné til byer, der er blevet ramt af den enorme olieforureningskatastrofe ved Den Mexianske Golf, som indtraf, da BP's boreplatform Deepwater Horizon eksploderede i april. Forureningsulykken er den hidtil værste i USA's historie og har ødelagt omfattende natur- og fiskeriområder i Den Mexicanske Golf og dermed ødelagt indtjeningsmuligheder for fiskere og mange andre.

Indtil videre er den eneste offentliggjorte koncert 23. september på Hard Rock Live i Hollywood i Florida (altså ikke det i Californien), men Young har reserveret en stribe andre datoer og skriver på sin hjemmeside, at flere koncerter vil komme til, alle i det berørte område. Overskuddet fra disse koncerter vil gå til de berørte indbyggere, der har fået ødelagt deres indtjeningsgrundlag.

Turnéen vil være halvt akustisk, halvt elektrisk, og vil ifølge Rolling Stone blandt andet byde på smagsprøver fra Youngs kommende album, som han indspiller med producerlegenden Daniel Lanois (Bob Dylan, U2, Emmylou Harris med flere). Lanois blev dog for nylig udsat for en motorcykelulykke, hvilket formodentlig kommer til at forsinke indspilningsprocessen.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA