x

Ny Springsteen-dokumentar på vej

Ny Springsteen-dokumentar på vej

Med dokumentarfilmen The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town, har Bruce Springsteen til hensigt at give sine fans et unikt indblik i tilblivelsen af hans fjerde album, der blandt andet indeholder klassikere som Badlands, The Promised Land og titelnummeret.

Anledningen var oprindeligt en genudgivelse af albummet på 30årsdagen for den originale udgivelse, men det projekt har været udskudt et par gange, men nu ser det ud til, at genudgivelsen og dermed også dokumentaren er på vej. I hvert fald er filmen sat til at have premiere på The Toronto International Film Festival den 14. september, og selve genudgivelsen af Darkness On The Edge Of Town er sat til senere i år, så den rammer julehandlen.

En talsmand for projektet udtaler til rollingstone.com, at der er ved at blive lagt sidste hånd på nogle Darkness On The Edge Of Town-outtakes, og E-Street Band-guitarist "Little Steven" Van Sandt har for nyligt udtalt, at genudgivelsen højst sandsynligt vil indeholde 10 outtakes fra det originale album:

"Der var 10 outtakes fra pladen på Tracks-bokssettet, og siden da har vi fundet 10 nye. Jeg er ikke sikker på, hvor mange, der kommer på den nye udgivelse. Vi undersøger sangene, og så skriver Bruce måske lidt til teksterne eller tilføjer en andenstemme et sted, men vi forsøger ikke at ændre for meget på dem."

Selve dokumentarfilmen vil komme til at give et tæt indblik i hvordan Springsteen arbejder i studiet, og vil indeholde aldrig før sete optagelser. Blandt andet øve-sessions hjemme hos Bossen. "Meget af det er fanget på film", fortæller E-Street-trommeslager Max Weinberg til Rolling Stone: "Der var næsten altid en fyr med et lille håndholdt kamera. Hvis de optagelser ser dagens lys, kan jeg i den grad sige god for dem."

Om filmen får premiere i danske biografer vides ikke, ligesom der heller ikke er sat en præcis dato på genudgivelsen af Darkness On The Edge Of Town, der oprindeligt kom på gaden den 2. juni 1978.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA