x

Mix To Verdener vender tilbage

Mix To Verdener vender tilbage

– Hele idéen er, at man sætter to universer, som er langt fra hinanden, sammen, og så ser man hvad, der opstår.

Så kort opsummerer Rasmus Ardahl, redaktør på BandBase, konceptet bag MixToVerdener, som fra og med i dag åbner op for anden ombæring af projektet. De to universer er henholdsvis den rytmiske og den klassiske musik, og en bærende del af projektet er de rytmiske navnes behandling af den klassiske musik, som de enten remixer, sampler eller på tredje vis inddrager i deres eget univers. Derudover kan man, som 75.000 musikfans gjorde det sidste år, besøge det tilknyttede website – mixtoverdener.dk – og lege med den klassiske musik, ligesom man kan lytte til resultaterne, som de medvirkende løbende får produceret.

Sidste år fokuserede projektet på store, internationale mestre såsom Beethoven, Mahler og Stravinskij, men denne gang er der udelukkende inddraget danske komponister – og sågar nogen, som stadig er i live.

– Det gør, at mødet mellem det klassiske og det rytmiske miljø sker på lidt mere lige vilkår. Vi tager den hele vejen fra Carl Nielsen og op til i dag, og det er et forsøg på at gøre det mere relevant og nærværende for folk – så vi kan vise dem, at den klassiske scene også er i live i dag, og at der stadig bliver produceret nyt materiale, fortæller Rasmus Ardahl.

Oh No Ono er, som første rytmiske navn, på programmet i september, og bandet har fået komponisten Karsten Fundals slagtøjskoncert Ritornello Al Contrario fra 1997 at arbejde med. Det har ifølge sanger og guitarist Malthe Fischer resulteret i en dansksproget, hiphop-agtig ting i syv-ottendedele.

– At lytte til klassisk musik er lidt ligesom at se på billeder. Man er nødt til at tage sig tid til det, før det kommer til at give mening for én, fortæller han og fremhæver Bartók og Stravinskij som to personlige favoritter.

Ud over BandBase står også DR og Danske Bank bag projektet, og af medvirkende fra det klassiske univers kan blandt andre nævnes Carl Nielsen, Rued Langgaard og Peter Bruun, mens det rytmiske hold blandt andet er repræsenteret af Mikael Simpson, Spejderrobot, Fallulah, The William Blakes samt flere navne, der løbende offentliggøres på Mixtoverdener.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA