x

The xx vinder Mercury-pris

The xx vinder Mercury-pris

Den engelske gruppe The xx udsendte sidste år deres debutalbum "xx" som en kvartet, men det var som en trio de tirsdag 7. september kunne modtage den prestigefyldte Mercury-pris foran navne som Dizzee Rascal, Foals, I Am Kloot, Mumford And Sons og Paul Weller.

Det var Jools Holland, der overrakte prisen og de 20.000 pund til Romy Madley Croft,  Jamie Smith og Oliver Sim, der holdt en kort takketale:

"Vi har haft det mest utrolige år. Det har været som om vi hver morgen er vågnet op til noget utroligt, som vi ikke har forventet, og det har været som at være i en tåge. Bare det at være her har været et underligt øjeblik af klarsyn i forhold til det, der er sket, og det betyder bare så meget. Så mange tak".

The xx var i lang tid favorit til at vinde prisen, men da der tidligere på ugen begyndte at dukke en lang række væddemål op på Paul Weller, blev de engelske bookmakers nødt til at justere deres odds, så Weller kom til at stå som favorit.

Men det blev The xx, der løb med prisen. Det betyder traditionelt ikke bare en blåstempling af albummet, men også en salgsmæssig succes, hvilket formodentlig vil kunne ses på den engelske albumhitliste i næste uge.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA