x

Sanne Salomonsen gæster Chris Minh Doky-koncert

Sanne Salomonsen gæster Chris Minh Doky-koncert

Når Chris Minh Doky gæster København den 23. oktober, får han et besøg af Sanne Salomonsen. Koncerten med sangerinden betyder det første professionelle gensyn, siden de indspillede deres fælles album "In a New York Minute" i 1998.

"Minh er en skøn musiker. Det bliver fantastisk at spille sammen med ham igen. At spille sammen med ham er for mig som sanger en unik oplevelse. Han har en suveræn evne til at skabe en smuk lyd," udtaler Sanne Salomonsen i en pressemeddelelse. Udover Sanne Salomonsen får Chris Minh Doky i København også besøg af soul-musikeren Ida Corr.

Koncerten på Bremen er en del af Chris Minh Dokys Europaturne, som han sammen med sit orkester, The Nomads, er på i oktober og november.
 
Chris Minh Dokys orkester består af en række solide internationale jazzmusikere. Bag trommerne sidder legenden Dave Weckl, som havde sit gennembrud med Chick Corea. På guitar er det Dean Brown, som blandt andet har spillet med Marcus Miller, Boz Scags og Brecker Brothers. George Whitty er med på keyboard, og han har blandt andet vundet en Grammy, ligesom han er manden bag mange af Michael Breckers udgivelser.
 
"In A New York Minute" har solgt mere end 80.000 eksemplarer, og efter en længere pause fra jazzen mødes Sanne Salomonsen nu igen med Chris Minh Doky på Bremen i København, hvor de sammen vil give et par numre fra albummet. GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen gav i sin tid albummet to stjerner, og han skrev:

"På "In A New York Minute" begiver vores alle sammens Sanne Salomonsen sig ud i en række nydelige popjazz-standards, hvor ikonerne bakker hende fortræffeligt op i et flot samspil med Chris Minh Doky Quartet. Det er virkelig velsmurt underlægning til en række kendte klassikere, der tæller sange som Don Henleys "New York Minute", "Sometimes It Snows In April" af Prince, Jimi Hendrix er repræsenteret med "Little Wing" og Sades "Smoothe Operator" lukker og slukker for et gennemgående fejlfrit og søvndyssende album. På "In A New York Minute" bliver vi atter mindet om, at Sanne Salomonsen er en af vores mest begavede og karakterfulde sangerinde. Vi bliver også mindet om, at det engelske aldrig rigtigt har ligget korrekt i hendes mund, og at ligeså så fortryllende som hun kan fortolke danske pop-klassikere, lige så ligegyldige kan hun få nogle af pophistoriens enere til at lyde."

Hvordan numrene fremstår live, kan du se på Bremen den 23. oktober, ligesom du kan opleves Chris Minh Doky og The Nomads på en af de følgende datoer:

06. oktober: Århus - Train
07. oktober: Randers - Fritidscenteret
08. oktober: Assens - Tobaksgaarden
09. oktober: Odense - Rytmeposten
10. oktober: Rødovre - Viften
14. oktober: Helsingør - Toldkammeret
16.-20. oktober: Frankrig
22. oktober: Tversted - Klitgaarden
23. oktober: København - Bremen
24. oktober: Litauen
26. oktober: Hobro - Klejstrup Musikefterskole

Se mere på www.doky.com.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA