Nyhed

Sune Wagner og Michael Falch udgiver single

Støjpopperen og trubaduren har genindspillet Falchs sang "Nu Rider Vi Stormen Af"

Umiddelbart udgør Sune Wagner og Michael Falch et måske lidt umage par, men de har ikke desto mindre sammen genindspillet Falchs sang "Nu Rider Vi Stormen Af". Michael Falch fortæller til GAFFA.dk:

- "Nu Rider Vi Stormen Af" er en sang, jeg skrev til mit nye album "Hele Vejen", med både nye numre og genindspilninger af ældre sange i anledning af mit 30-års jubilæum som sanger. Sangen er nok en af mine største glædessange i 25 år, og den slags kan godt være besværlige at indspille, for det kan nemt gå hen og blive klægt, når man skal være glad. Min producer Lars Skjærbæk og jeg havde store problemer med, hvordan vi skulle indspille sangen. Jeg syntes, den havde en popkvalitet, som jeg havde svært ved at forløse, så det endte med, at vi indspillede en akustisk version. Jeg var ikke helt tilfreds med den, men vi havde en deadline, fordi albummet skulle udkomme på 30-års dagen for det første Malurt-album, den 15. september.

- Kort tid efter fik jeg en mail fra Sune Wagner, der var på Europaturné med Raveonettes og skrev, at han fulgte med i, hvad jeg lavede, og han kunne godt lide det. Det blev jeg meget glad for, for det er jo altid rart med at kollegial hilsen, og jeg har selv altid godt kunnet lide Sune og fulgt hans musik helt tilbage fra Psyched Up Janis-tiden. Også fordi vi begge har rødder i Sønderborg. Jeg synes, det er interessant, at han kan spille popmusik, der samtidig har et så radikalt udtryk.


- Vi holdt kontakten ved lige, og vi blev så enige om at genindspille "Nu Rider Vi Stormen Af" i en ny, mere energisk udgave. Det er Sune, der spiller guitar og alle andre instrumenter, og jeg har så indsunget en ny vokal, som jeg har sendt over Atlanten, og Sune har så mikset det hele i sit studie i Brooklyn. Nu har sangen fået meget mere kant og samtidig forløst det poppede element, den har over sig. Vi har slet ikke mødtes under indspilningen, og vi har faktisk heller aldrig mødt hinanden tidligere.

Har I så planer om at fremføre sangen live?

- Det håber jeg da, at vi kan. Måske når Sune kommer til Danmark næste gang i december, hvor han er på turné med Raveonettes.


Har I så overvejet at fortsætte samarbejdet?

- Det har vi så ikke direkte talt om, men det er slet ikke utænkeligt.

Kender Falch fra Mord I Mørket


GAFFA.dk har også fået en kommentar fra Sune Wagner, der fortæller:

- Jeg tror, det startede med, at vi blev venner på Facebook og så mailede lidt til hinanden. Vi har jo en fælles forbindelse til Sønderborg. Jeg har længe godt kunnet lide Michael, men jeg kender ham faktisk mere som skuespiller fra for eksempel "Mord I Mørket". Jeg tror, jeg har set den film 100 gange. På et tidspunkt spurgte han mig så, om jeg ville genindspille hans sang "Nu Rider Vi Stormen Af". Det ville jeg gerne, for jeg syntes, det var en god sang, og han gav mig frie tøjler. Jeg ville gerne trække den mere i retning af noget 60'er-pop, så jeg har sat nogle andre akkorder på og lagt en masse rumklang på hans vokal. Også for at man forbinde Falch med noget andet end hans sædvanlige lyd.

Har I overvejet at fortsætte samarbejdet?


- Nej, det har vi ikke talt om, og jeg ved heller ikke, hvor travlt Michael har, men jeg har temmelig travlt med det næste Raveonettes-album, som kommer til marts. Men samarbejdet er da gået meget let, så man skal ikke udelukke det.

Har I så talt om at fremføre nummeret live sammen?

- Nej, og det tror jeg heller ikke kommer til at ske. Medmindre vi vinder en Danish Music Award for årets bedste sang, griner Sune Wagner og slutter af med at fortælle, at man godt kan regne med at høre nye Raveonettes-numre, når bandet giver duoturné i Danmark i december.


"Nu Rider Vi Stormen Af" kan fra mandag den 11. oktober købes på TDC her, og fra den 25. oktober kan den købes på alle andre download-portaler.

ANNONCE