x

Steppeulven på besøg hos DMA

Steppeulven på besøg hos DMA

I januar måned meddelte folkene bag prisuddelingen Steppeulven, at de i år for første gang siden lanceringen i 2003 ikke ville afholde deres årlige show. Men en enkelt pris får de dog alligevel uddelt i år, når de på søndag under Danish Music Awards 2010 overrækker en statuette til Årets Håb.

Steppeulven uddeles af Foreningen Af Danske Musikkritikere, og i en pressemeddelelse udtaler Henrik Queitsch, der er anmelder hos Ekstra Bladet og en af drivkræfterne bag kritikerprisen, at han er glad for Steppeulvens tilstedeværelse ved Danish Music Awards:

"Når vi uddeler prisen for Årets Håb til Danish Music Awards 2010, gør vi det af flere grunde. For det første vil vi gerne sende et signal om, at Foreningen trods modvind stadig eksisterer. Og for det andet vil vi gerne understrege, at det er vækstlaget, som Foreningens kollektive ulvehjerte banker for".

Foreningen af Danske Musikkritikere uddelte sidst statuetter i forbindelse med Spot Festival 2009 i Århus, og ifølge Henrik Queitsch er talentmassen bestemt ikke skrumpet siden sidst:

"Bruttolisten var i år intet mindre end imponerende. Men stemmerne endte i slutfasen på tre navne, der ganske passende viser spændvidden i dansk musik lige nu: Fallulah for hendes Balkaninspirerede, tummelumske pop. Kvartetten The Rumour Said Fire der formår at gå nye veje uden at sætte de klassiske sangskriverdyder over styr. Og Marie Fisker hvis underspillede, stemningsfulde melankoli går direkte efter hjertekulen".

Hos musikselskabernes brancheorganisation IFPI hilser man Steppeulvens visit velkommen, og Henrik Daldorph, der er bestyrelsesformand i IFPI, siger:

"Danske musikkritikere spiller en vigtig rolle i dansk kultur. Og de giver os andre mulighed for at reflektere over vores arbejde og dén musik, vi er med til at udvikle og lancere. Derfor er det glædeligt, at Foreningen af Danske Musikkritikere har valgt at lægge vejen forbi Danish Music Awards".

Der er siden 2003 blevet uddelt en Steppeulv i kategorien Årets Håb, og vinderne har været:

2003: Mikael Simpson
2004: Tiger Tunes
2005: Bikstok Røgsystem
2006: Volbeat
2007: Band Ane
2008: Choir Of Young Believers
2009: Annika Aakjær

Denne pris og de øvrige DMA-statuetter uddeles til et lukket arrangement på Bremen søndag 14. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA