x

Firserband med Gangway-keyboardspiller genopstår

Firserband med Gangway-keyboardspiller genopstår

Escape Artists er nok ikke et navn, der ringer mange klokker hos musikfans under 40, men tilbage i 1983 var den dengang Haderslev-baserede gruppe blandt de medvirkende på opsamlingspladen "Somewhere Outside". Opsamlingen gjorde sig bemærket ved at samle det mest markante af provinsens post-punk-bands og rummede blandt andet også Næste Uges TV med en meget ung Jens Unmack, senere Love Shop, i front. Albummet blev genudgivet på cd sidste år af Karma Music.

I 1984 udsendte Escape Artists kassetten "Baby Burn This World" og 7"-singlen "The Howl", begge på pladeselskabet Replik Muzick, inden de gik hver til sit.

Herefter var det især guitaristen og sangeren Torben Johansen, der fik en karriere i musikken. Han kom først med i Gangway som keyboardspiller og begyndte derpå at arbejde i pladebranchen og har i dag titel af indspilnings- og produktionskoordinator på Sony Music. De to øvrige medlemmer, bassist Søren Laugesen og trommeslager Benny Woitowitz fortsatte i mindre kendte orkestre - Woitowitz var dog med i Tristan T, der fik en vis opmærksomhed i midt- og slutfirserne - men helligede sig ellers uddannelse og civile jobs.

De sidste par år har Escape Artists fundet sammen igen, og Torben Johansen, Søren Laugesen og Benny Woitowitz udsender 6. december 10"-ep'en "Ashes & Debris" på eget selskab. Foreløbig har de løftet sløret for numrene "The Key", "The Silence", "The Coming" og "Riverway", der kan høres via Soundcloud. Du kan også læse mere om Escape Artists på Facebook.

GAFFA har fanget Benny Woitowitz (tv. på billedet) for at høre, hvorfor de har fundet sammen igen efter alle de år. Han fortæller:

- I første omgang gik vi i opløsning, fordi de to andre flyttede til København, og jeg blev boende i Haderslev. Men i 2003 flyttede jeg også til København, og begyndte vi så småt at spille sammen. Sidste år fik vi så et fast øvelokale, og så begyndte der at ske noget. Vi syntes, vi fungerede godt sammen og fik skabt noget, der var relevant, og vi har også været så heldige, at vi har kunnet indspille i vores øvelokale. Vi har dog ikke givet koncerter endnu, men det kommer, når vi har udsendt ep'en.

Hænger jeres gendannelse også sammen med, at den post-punk, I spiller, synes at have fået fornyet opmærksomhed også fra yngre bands og musikfans - eksempelvis den store interesse for Joy Division, der kom i kølvandet på "Control"-filmen fra 2007 og grupper som for eksempel Interpol og White Lies?

- Ikke direkte, men det er helt klart det, der har givet os mod på at udgive en ep, fordi vi nu regner med, at der er et vist publikum. Uden sammenligning, så appellerer vi nok til folk, der godt kan lide navne som Interpol og The National.

Kommer der så mere musik fra jer?

- Forhåbentlig. Vi har ikke faste planer, men vi er klar på at udgive mere, og jeg håber, vi kan udgive 1-2 ep'er om året fremover.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA