x

Robbie Robertson indspiller med Trent Reznor og Tom Morello

Robbie Robertson indspiller med Trent Reznor og Tom Morello

Efter 13 år udgiver Robbie Robertson, 63, endelig sit femte soloalbum, og i følge The Guardian får han på det nye album hjælp fra blandt andre Trent Reznor fra Nine Inch Nails og Tom Morello fra Rage Against the Machine.

Sangskriver og guitarist Robertson var et bærende element i den yderst indflydelsesrige rockgruppe The Band, der især var populære i 60'er- og 70'erne. Gruppen The Band er mest kendt for deres samarbejde med Bob Dylan under hans toneangivende tour i 1965-1966, hvor den akustiske folkmusiker udviklede en mere elektrisk rock'n'roll-udgave af sin velkendte lyd.

Robbie Robertson udgav sammen med The Band en række album, der medvirkede til etableringen af hele folk-rock og country-rock-genrerne, og som senere førte til udviklingen af genrer som alt. country og americana. Især bandets to første albums, "Music from Big Pink" (1968) og "The Band" (1969), betegnes som indflydelsesrige, og i 1994 blev The Band da også optaget i Rock and Roll Hall of Fame sammen med blandt andre John Lennon, The Animals og Grateful Dead.

Efter at have været på turné i imponerende 16 år spillede The Band deres afskedskoncert 25. november 1976, hvor en række prominente musikere som Joni Mitchell, Neil Young, Eric Clapton, Van Morrison og Neil Diamond medvirkede. Hele herligheden blev optaget og skruet sammen til en dokumentarfilm af Martin Scorsese og er senere blevet udgivet som tredobbelt dvd.

Canadierens evner som guitarist blev i 2004 belønnet af magasinet Rolling Stone, da han blev valgt som den 78. bedste guitarist nogensinde.

I 1983 blev The Band samlet igen, men denne gang uden Robbie Robertson, der i stedet udgav soloalbums, producerede albums for blandt andre Neil Diamond og lavede musik til Scorsese-film.

Robertsons solokarriere har smidt fire succesfulde album af sig, og på det kommende har han skrevet tre sange sammen med Eric Clapton og får på to sange hjælp af hhv. Trent Reznor og Tom Morello.

Reznor medvirker kun på en enkelt sang, hvor han i følge Robertson medvirker med "ekstra tekstur" på et instrument, der i følge sangskriveren kaldes "Madame X". Udover Reznor og Morello, der gæsteoptræder flere steder på albummet, spiller Eric Clapton med på seks numre på det femte album, der har fået titlen "How to Become Clairvoyant".

Robbie Robertsons kommende soloalbum "How to Become Clairvoyant" er sat til at udkomme i april 2011.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA