x

Red Hot Chilli Peppers på vej med nyt album

Red Hot Chilli Peppers på vej med nyt album

Efter nogen tids adskillelse er bandmedlemmerne i Red Hot Chilli Peppers ved at være klar med deres tiende studiealbum. Udgivelsesdatoen for albummet er endnu ikke slået fast.

Pladen, der følger op på "Stadium Arcadium" fra 2006, har fået ny lyd med en ny dynamik, og skiller sig på den måde ud fra tidligere Red Hot Chilli Peppers-albums. Dette skyldes, til dels, at guitarist John Frusciante har forladt Red Hot Chilli Peppers og er blevet afløst af Josh Klinghoffer. Desuden har bandets bassist, Flea, studeret musik og lært at spille klaver.

"Før var nogle af vores jams en smule "hit-and-miss". På denne plade er en anstændig række sange faktisk tænkt og planlagt på en måde, som vi aldrig har gjort det før. Det er med Fleas nye viden om musikteori, at vi har udforsket skriveprocessen med en smule mere præcision", fortæller bandets frontmand Anthony Kiedis til spin.com.

Endvidere har afrikanske vibes smittet af på optagelserne til albummet, takket være en tur, Flea og Klinghoffer tog til kontinentet.

"Dr Johnny Skinz's Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head" er albummets foreløbige titel, og ifølge Kiedis er titlen inspireret af en vens syretrip.

"Han dvælede ved minderne om et af sine legendariske syretrips og fortalte os, at han havde spillet til et udsolgt show for planeter og måner, og hans nummer 1-hit var, ja, denne titel," fortæller Kiedis, der samtidig tilføjer, at selvom han er glad for titlen, vil bandet muligvis ændre den.

Pladen er produceret af Rick Rubin, der også producerede bandets storhittende album "Blood Sugar Sex Magik" fra 1991.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA