x

Aqua, Carpark North og Fallulah i X Factor-finalen

Aqua, Carpark North og Fallulah i X Factor-finalen

Nedtællingen til den store X Factor-finale i Parken fredag den 25. marts er i fuld gang. Forleden blev det offentliggjort, at de engelske verdensstjerner Take That vil gæste showet, og nu har også tre store danske navne meldt deres deltagelse. Nemlig Aqua, Carpark North og Fallulah, der som en del af både showet og konkurrencen vil optræde sammen med X Factor-finalisterne, som bliver tre af de fem tilbageværende kombattanter: Annelouise, Sarah, Babou, Patricia og Rikke & Trine.

X Factors hovedansvarlige, DR's underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme, udtaler begejstret:

- Med de her fire navne har vi jo sikret en finale i absolut verdensklasse. Det er lykkedes os at indfange en stor spændvidde i navnene, der jo repræsenterer alt fra det mest poppede pop over det skæve og kunstneriske til den elektroniske og kantede rock.

Aqua (billedet) brød massivt igennem i det meste af verden i 1997 med deres dance-pop og debutalbummet "Aquarium", der blandt andet indeholdt hits som "Roses Are Red", "Barbie Girl" og "Dr. Jones". Albummet blev fulgt op i 2000 med "Aquarius", hvorfra blandt andet "Cartoon Heroes" blev et stort hit, om end albummet solgte markant mindre end debuten. Gruppen gik i opløsning i 2001, på et tidspunkt hvor de på verdensplan havde solgt cirka 33 millioner album og singler sammenlagt, hvilket gør dem til det kommercielt mest succesfulde danske band nogensinde. 

Efter syv år fandt kvartetten dog atter sammen og medvirkede på Grøn Koncert 2008, og året efter udgav de opsamlingsalbummet "Greatest Hits", der skaffede dem endnu en landeplage i form af "Back To The 80's", ligesom de siden da har givet en række koncerter. René Dif, Lene Nystrøm Rasted, Claus Norreen og Søren Rasted er i øjeblikket i gang med at indspille deres første regulære album i 11 år, et album, som ventes ude i løbet af året.

Carpark North med hang til pompøs elektrorock udgav deres selvbetitlede debutalbum i 2003, der gav dem store hits med "There's A Place" og ikke mindst "Transparent and Glasslike". Flere af sangene medvirkede i ungdomsfilmen "Midsommer" med blandt andre en ung Kristian Leth i hovedrollen. Carpark North fulgte albummet op i 2005 med "All Things To All People" i 2005, der gav dem hits som "Human" og "Best Day" samt "Grateful" i 2008, der rummede hitsingler som "Shall We Be Grateful?" og "Save Me From Myself". Senest har de udgivet opsamlingsalbummet "Best Days" fra 2010, hvorfra det nye nummer "Burn It" har været et radiohit.

Fallulah (billedet), som oprindeligt hedder Maria Apetri, er født i 1985 og voksede op på Amager med en dansk mor og en rumænsk far. Hun debuterede i 2009 med singlen "I Lay My Head", der blev et pænt radiohit og udgav sit anmelderroste debutalbum "The Black Cat Neighbourhood" med både kantet og iørefaldende popmusik i 2010. I januar blev hun tildelt den prestigefulde P3 Pris, samtidig med at hun var aktuel med "Out of It", titelnummeret til DR1's såkaldte depressionskomedie "Lykke", der netop er løbet over skærmen for sidste gang i denne sæson.

Køb billetter til X Factor-finalen via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA