x

Peter Belli på vej med akustisk toer

Peter Belli på vej med akustisk toer

Selvom Peter Belli har rundet de 61 og har haft et aktivt musikalsk virke i over 40 år, har ulven ingen planer om at sænke farten. Der er gået knap et år, siden Belli udsendte det anmelderroste "Når Timerne Bli’r Små-album", der bød på nyfortolkninger af velvalgte perler fra den danske sangskat.

I slutningen af sidste år gik Belli i studiet igen og denne gang var det sange af navne som Lars H.U.G., Skousen & Ingemann, C.V. Jørgensen, John Mogensen, Røde Mor, Burning Red Ivanhoe, H.C. Andersen, Monopol og Klondyke, der blev taget under ærlig behandling.

Er det af egen lyst, du har lavet en opfølger til Når Timerne Bli’r Små, eller lyttede du til alle de folk, der gerne ville have en plade til i samme stil?
— Det sidste er det rigtige, lyder det ærligt og prompte fra Belli, men det ville også være synd for dem, der rigtig godt kunne lide den første, at snyde dem for en toer.

Hvordan var det at gå i studiet lige efter jeres succesfulde efterårsturné?

– Det var rigtig, rigtig fedt, fordi vi havde lært hinanden så godt at kende. Så vi kunne virkelig møje til den og arbejde med blikke frem for at skulle tale om det hele. Der var meget mere sikkerhed for mig som sanger.

Er det bevidst, at I er gået efter nogle sange, der generelt er mindre kendte end på det forrige album?

– Ja, det er helt afgjort, og det har derfor været fedt at kunne køre dem helt til dørs. Hvad der så sker tredje gang, ved vi jo ikke.

Ja, det var jo 100 kroners spørgsmålet: kommer der en treer?
– Det er svært at sige. Nu vil jeg lige se, hvordan der bliver taget imod den her. Måske kommer der en treer, eller måske skal jeg lave en "Yeah 2", for det har jeg en drøm om, inden jeg bliver for gammel.

Efter sigende har I planer om at tage på akustisk turné allerede til foråret?
– Jamen, det ligger allerede fast nu. Vi skal ud og spille i marts og april, og ud over et udvalg fra de to plader her så har vi også gravet nogle ting frem fra mit repertoire, og der er altså en del.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA