x

Lars Muhl vender tilbage

Lars Muhl vender tilbage

I 1999 trak Lars Muhl sig efter tre års sygdom tilbage fra 30 års musikliv, og planen var aldrig at vende tilbage igen. Men et år efter at være blevet gift med musikeren, forfatteren og lydterapeuten Githa Ben-David er han nu alligevel tilbage i fællesskab med sin nye kone med albummet "To Heal The Space Between Us".

Lars Muhl blev i 1976 uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium omkring ti år efter hans musikkarierre var startet i bandet Dragon Five. Frem til 1999 oplevede han blandt andet at modtage WCM's Songwriters Million Certificate i 1996, fordi over en million solgte plader indeholdt hans sange. Muhls karierre fortsatte efter Dragon i bandet Daisy fra 1968-1974 og bandet Warm Guns fra 1979-1984. Fra slut-80'erne var han soloartist, og i 1995 modtog han ved Dansk Melodi Grand Prix en andenplads med sangen "Europa".

Han har skrevet en lang række sange, hvoraf mange er fortolket af en lang række kunstnere, og særligt sangen "One More Minute / Indtil Dig Igen" findes i en lang række coverversioner. Seneste udspil fra Muhl er et opsamlingsalbum, hvorefter hans karierre midlertidigt stoppede på grund af sygdom. 

Men sidste år blev Muhl gift med Githa Ben-David, hvilket også resulterede begyndelsen på et musikalsk samarbejde, og nu vender musikeren tilbage med et nyt album, som har fået titlen "To Heal The Space Between Us".

Om albummet udtaler Lars i en pressemeddelelse:

"Havde det ikke været for Githa, ville jeg aldrig have været i stand til at skrive sange og at synge igen. Kun når jeg synger sammen med hende føler jeg, at min stemme er hel. En helt nødvendig forudsætning for dette projekt var, at vi på forhånd udelukkede computerstyring med den efterhånden allestedsnærværende og tyranniske kvantisering, samt enhver brug af digitale instrumenter. Et digitalt instrument slår musikken og dens overtoner ihjel. Det svarer til dåsemad. Friske madvarer er levende. Vi har bestræbt os på at være tro overfor sangenes inderste kerne ved at bibeholde deres medfødte enkelhed uden at postulere noget, som ikke er. På den måde bliver der somme tider plads til noget udefinerbart, noget sandt, som for mig har helende virkning".

Og Githa tilføjer: "I mødet med Lars oplever jeg resonans, en resonans, som kun er forståelig i sin virkning, og som derfor ikke kan ønskes eller drømmes om. Resonansen 'er'. Her er ikke tale om dig og mig, men om os. I det "os" har vores sange fået liv".

På "To Heal The Space Between Us" medvirker Frank Lorentzen (akustsisk guitar), Niels Nello Mogensen (bas), Per Kolling (trommer) og Jon Anderskou (cello).

Albummet har release den 16. august, og de nye engelsksprogede sange er skrevet, sunget og produceret af Lars Muhl og Githa Ben-David.

Lars og Githa kan opleves live:

Søndag d. 21. august klokken 16:00 på Borupshøjskole i København (duo)

Søndag d. 28. august klokken 14:00 i Århus Musikhus (duo)

Torsdag d. 22. september kl.19:00 i Ålborg, sted TBA (duo)

Torsdag d. 29. september kl.19 i Ringe, sted TBA (duo)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA