x

Kato er klar til Grøn Koncert-turnéen

Kato er klar til Grøn Koncert-turnéen

Kato med gæster spiller på Grøn Koncert rundt i landet 14.-24. juli. Vi har tjekket hans formkurve ud for at høre lidt om, hvad vi kan forvente.

Hvordan er det gået i øveren?

– Det er gået fantastisk! Selvom jeg jo faktisk ikke er i øveren på samme måde, som et normalt band er det. Her op til festival-sæsonen har jeg brugt meget tid i øvelokalet på at producere special-edits til de forskellige kunstnere, jeg har med i mit show. Så jeg bruger meget tid til at producere til koncerterne og optimere showet i stedet for at øve med et band. Også undervejs, når jeg er på tour. Jeg spiller uden sætliste, så det kræver, at jeg bruger de forskellige musikalske våben, jeg har, forskelligt fra gang til gang.

Hvad kan vi forvente os af koncerterne?

– Fest frem for alt. Og masser af energi. Netop fordi jeg ikke har et band med, skiller jeg mig meget ud på en festival. Jeg føler, jeg har et ekstra gear i forhold til de andre optrædende, fordi jeg lyder meget forskelligt fra nummer til nummer, og det ser jeg som en fordel. Publikum plejer også altid at tage godt imod det. Særligt når der så også er gæster med. Når jeg spiller alene, er der kun ét sted, folk skal kigge hen. Gæsterne er mere en overraskelse, og hver gang der kommer en ny gæst på scenen, reagerer publikum nærmest, som hvis Danmark har vundet en landskamp.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

– Nogle får måske lige en lille sjus. Ellers har vi et ritual med et kampråb, hvor vi lige er tætte med hinanden i 30 sekunder. Vi er alle sammen individualister på holdet, der kommer forskellige steder fra, så nogle foretrækker fred og ro, mens andre hyper hinanden op med lussinger, haha!

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– Håndklæder og vand. Jeg har ikke brug for mere, når jeg selv er af sted, men når gæsterne er med, er der også lidt mad, frugt, slik og et par øl. Jeg har ikke tillagt mig nogle mærkelige vaner endnu.

Hvad hører I i turbussen?

– Altid Jamiroquai! Jeg er kæmpefan, og der er ikke noget, der kan sætte mig bedre op til en koncert. Skipper Skræk har sin spinat – jeg har Jamiroquai.

 

Køb billetter via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA