x

Undergrundsrim på Vega

Undergrundsrim på Vega

Atmosphere (billedet), Brother Ali, Grieves og Blueprint er på programmet, når det amerikanske selskab Rhymesayers præsenterer fire af sine acts i Store Vega i København den 20. november.

Minneapolis-duoen Atsmosphere, som just har optrådt på årets Roskilde Festival, må betegnes som veteraner i genren. Rapperen Slug og produceren Ant hart arbejder sammen siden 1989, og debuterede i 1997 med albummet Overcast. I april udkom duoens syvende langspiller, The Family Sign.

Rapperen Brother Ali stammer ligeledes fra Minneapolis og udsendte i 2000 debutalbummet Rites of Passage. Siden da er det blevet til yderligere fem albums, senest Us fra 2009. Sidste år var han forbi Roskilde, og han har i øvrigt givet optrådt sammen med Atmosphere ved adskillige lejligheder.

Begejstrede på Vega

Således eksempelvis på Vega i 2006, hvor GAFFAs udsende var begejstret over begge acts, og skrev således eksempelvis om Atmospheres Slug:

- Det er vist ikke at proppe munden unødigt at hævde, at netop Slugs lyriske kvaliteter er årsagen til, at Atmopshere er blevet store i undergrunden. Hans flow ligger et sted mellem Eminems spontane frækheder og The Pharcydes symbiose af rap og sang. Men det er teksternes hudløse ærlighed, der for alvor skiller ham fra mængden og placerer ham som den ukronede konge af emo-hop.

Dengang kunne man i øvrigt møde Slug i Vegas foyer inden koncerten, hvor han solgte ud af Rhymesayers udgivelser.

Modkuklturelle eventyr

Foruden Atmosphere og Brother Ali vil man til november kunne opleve den Columbus-baserede rapper Blueprint, med det borgerlige navn Albert Shepard. Han udgør den ene halvdel af duoen Soulposition, men har også udgivet otte album i eget navn, senest Adventures in Counter Culture,  som udkom i april i år.

Endelig lægger Vesterbro-spillestedet denne aften scene til Grieves, et af de nye navne på Rhymesayers. Den unge Seatlle-rapper debuterede med Irreversible fra 2007, som siden er blevet fulgt op af to albums i samarbejde med rapperen Budo, 88 Keys & Counting (2008) og Together/Apart, som udkom i sidste måned.

Billetter til koncerten den 20. november koster 195 kroner (+ gebyr) og kan erhverves på Vegas hjemmeside, Billetnet og landets posthuse. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA