x

Moby Danmarksaktuel med filmmusik

Moby Danmarksaktuel med filmmusik

I morgen onsdag den 3. august vises dokumentarfilmen "Waste Land" én gang i 40 biografer landet rundt. Filmen har i løbet af det sidste år opnået mere end 30 store filmpriser verden over.

"Waste Land" er instrueret af engelske Lucy Walker og handler om den brasilianske fotograf og billedkunstner Vic Muniz, som har specialiseret sig i fantasifulde portrætter med udgangspunkt i spørgsmålet "can art change people?", hvor han gør kunsten til et socialt projekt.

Blandt dokumentarens medskabere kan man finde den amerikanske dj og musiker Moby, som har kreeret musikken. Moby blev født i New York City, men er vokset op i Connecticut, hvor han begyndte at lave musik som 9-årig. Han startede ud med den klassiske guitar i hånden, men da han var 14 år, blev den skiftet ud med hardcore-punk-bandet The Vatican Commandoes. Siden har han haft gang i en længere række musikalske projekter og har i løbet af sin karierre solgt mere end 20 millioner album og givet mere end 3000 koncerter på verdensplan.

I sin musikalske tid har Moby eksperimenteret med forskellige genrer som rock, blues, house, ambient, pop og soul, men altid med hjertet pumpende for det elektroniske. Nu kan han altså skrive "Waste Land" på cv'et, da han som nævnt har udarbejdet soundtracket til dokumentarfilmen.

Mere information om "Waste Land" og de biografer, der viser filmen, kan findes via DoxBios hjemmeside.

Du kan i øvrigt opleve Moby live på Stella Polaris i Østre Anlæg i København søndag den 7. august om eftermiddagen og med et dj-sæt til Stella Polaris Afterparty på Rust i København, søndag den 7. august klokken 21.00.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA