Nyhed

Nyt album fra Junior Senior på vej

Bøssefar og Lille Per har været i studiet. De vil ikke fortælle en skid - men det bliver sjovt!

Junior Seniors debutalbum havde break-even på 800 solgte eksemplarer. Salgstallet er uvist, men den halve million skulle være rundet plus sikkert mindst lige så mange downloads, for ikke at tale om Move Your Feet's sejrsgang verden over. Læg dertil store succesfulde koncertturnéer i USA, England, Japan, Australien og Mexico, og du har et nogenlunde billede af Junior Seniors verden de seneste par år.

Unægtelig noget af en forandring for de to sjove, beskedne venner fra Thy. Senior aka Jeppe og Junior aka Jesper har rykket teltpælene til London, men virker ellers lige så jordnære og almindelige - på deres egen helt ualmindelige måde - som før. Ganske udmærket, når man skal tilbage til skrivebordet og ryste nye musikalske perler ud af ærmet.

Det seneste halve år har specielt Junior cuttet ned på autografskrivningen og i stedet iført sig de tunge kompositoriske arbejdshandsker. Som resultat er Junior Senior nu en hårsbredde fra at have album nr. to klar. Albummet er primært skrevet af Jesper og indspillet i Gula-studiet i Sverige og hos makkeren Thomas Troelsen (Superheroes m.fl.) i Delta Lab. Rockens svar på Fy og Bi er dog ikke meget for at sætte ord på den nye lyd. Jesper fortæller hvorfor:


- I England eksisterer der en slags stort opsat tekst-tv, hvor man kan følge, hvad alle mulige indie-bands går og laver. Så læser man om et band, der beskriver deres musik som "Phil Spector-der-møder-Sonic Youth-på-råkold vinterdag-i-en-mørk-baggård" og tænker: "Wow, det glæder jeg mig til at høre." Når pladen så udkommer, står man undrende tilbage og kan overhovedet ikke genkende den begejstrede beskrivelse.

Fest med gæster
Klog af andres skade holder makkerparret flosklerne inden bords, men at festen fra debutalbummet i en eller anden form forlænges, er der dog ikke tvivl om, fortæller Senior:

- Vi har en måde at lave musik på, og den har vi fortsat uden planlægning eller styring. Som bekendt er det ofte den spontane fest, som er den bedste. Samtidig kan en gentagelse af en spontan fest også blive en tam affære. Jeg vil sige, at det nye album bliver anderledes, men også, som folk kender os.


Da de gæve jyder udsendte debutalbummet, var den internationale bekendtskabskreds relativt begrænset. Siden er Jesper og Jeppe blevet bon-kammerater med alle fra Duran Duran til Beastie Boys, De La Soul, The B-52's og Har Mar Superstar. Om det er nogle af de nævnte eller helt andre ikoner, som gæster det kommende Junior Senior-album, vil de ikke ud med. Men gæster bliver der, og der bliver noget at komme efter. Vi venter i spænding.


Junior Seniors hjemmeside

ANNONCE