x

Mark Lanegan gæster København

Mark Lanegan gæster København

Det altid aktive Mark Lanegan, der ud over sin solokarriere er kendt fra bands som Queens of The Stone Age, Screaming Trees og The Gutter Twins, gæster til foråret København.

Lørdag den 17. marts indtager Mark Lanegan Amager Bio, og det bliver med et nyt soloalbum i bagagen. Lanegan udsender nemlig albummet "Blues Funeral" den 6. februar, så publikum kan altså nå at få de nye sange ind under huden inden koncerten.

Lanegan er forholdsvis tit i Danmark og har blandt andet givet koncerter de sidste to år ved Aarhus Festuge. I år gav han hele to koncerter her, hvoraf den sidste foregik i dunkel belysning i Øst For Paradis, hvor Lanegan spillede sammen med Aarhus Festuges husorkester The DeSoto Caucus (billedet).

GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt var på pletten. Han gav koncerten fem stjerner og følgende ord med på vejen:

"Traditionen tro var Mark Lanegan ikke ligefrem nogen humørbombe, men han fik dog sagt pænt tak et par gange og moret sig over, at der var så varmt på scenen, og i det hele taget herskede der, Lanegans koncentration til trods, en forholdsvis afslappet stemning på scenen, hvilket gjorde, at sangen "Creeping Coastline Of Light" knækkede på midten og måtte tages om, uden at det på nogen måde slog skår i den fortættede stemning.

10 numre og et ekstranummer, alt i alt en times musik foruden den lille forfilm var, hvad vi fik. Ikke voldsomt meget til en billetpris på 200 kroner, men musikalsk var der ikke mange svage punkter undervejs, så lad gå. Mark Lanegan er meget velkommen til Aarhus Festuge igen næste år, og det er The DeSoto Caucus også – men de er vel også allerede booket."

Se en minireportage fra koncerten med udtalelser af Mark Lanegan på GAFFA TV.

Forsalget til koncerten i Amager Bio starter den 11. november kl. 10:00, og billetter kan erhverves her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA