x

Sigur Rós på vej med nyt

Sigur Rós på vej med nyt

Sigur Rós er klar med et nyt album til foråret og i et interview til The Wall Street Journal siger gruppen, at albummet både bliver indadvendt, svævende og minimalt og i hvert fald ikke ligesom det foregående:

"Vi er aldrig blevet ansporet til at holde vores lyd i stil med, hvad vi lavede sidste gang, siger Kjartan "Kjarri" Sveinsson i interviewet. "Det er meget nemt for musikere at abonnere på den idé. Det er så unødvendigt."

Sigur Rós har netop udgivet koncertfilmen og gruppens første livealbum "Inni", der er resultatet af to koncerter på Alexandra Palace i London i 2008. Det udgivne nummer "Lúppulagið" er inkluderet som bonustrack på "Inni", og det kan høres nedenfor.

Den 75 minutter lange koncertfilm er filmet over to nætter i London og Sigur Rós, og instruktøren Vincent Moons (Arcade Fires "Miroir Noir", Efterklangs "An Island" med flere) mål med filmen er at sætte iagttageren ind i bandets egen oplevelse af koncerten.

"Inni" vises eksklusivt i udvalgte biografer mandag den 14/11 i forbindelse med CPH:DOX. Biograferne er Imperial, BioCity Odense, BioCity Aarhus og BioCity Aalborg, og billetter kan erhverves her.

Det kommende album, der endnu ikke har fået nogen titel, bliver det første studiealbum, Sigur Rós udgiver siden "Með suð í eyrum við spilum endalaust" fra 2008.

Sidste år udgav forsanger Jón Þór Birgisson, også kendt som Jónsi, sit første soloalbum, "Go", der i februar i år blev tildelt den prestigefyldte Nordic Music Prize, der blev uddelt for første gang.

Lyt til "Lúppulagið" fra "Inni" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA