Nyhed

Complicated Universal Cum klar med to udgivelser samme dag

Den 23. april udkommer ”Hello Exit Harmony” og ”Before F After C”

To år efter den selvbetitlede debutudgivelse i 2010 er Complicated Universal Cum klar med ikke mindre end to udgivelser samme dag, den 23. april, på pladeselskabet Fake Diamond (Oh Land, Darkness Falls, Balstyrko med flere). Her udkommer "Hello Exit Harmony" og "Before F After C", hvor der på førstnævnte er fokus på sangskrivningen, mens det andet har abstraktion i højsædet.

Complicated Universal Cum, også kendt som Frederik Valentin, er klar med to udgivelser oven på debuten i 2010, der med sin punkede mantrarock stod i kontrast til Valentins andet band, Rock Hard Power Spray. Debutalbummet modtog fire stjerner af GAFFAs Erik Barkman, mens læserne tildelte albummet hele 5,50 stjerner. Om albummet skrev Barkman: "Albummets langstrakte kompositioner smager af både støjrock, hard rock, techno og synth-pop, men Valentin forstår at skære ind til benet og finde den helt rigtige balance mellem hypnotisk repetition og gradvis mutation". 

De to nye udgivelser har udgangspunkt i 80'ernes støj- og mantrarock, som blander en krautrock-inspireret rytmesektion.


"Hello Exit Harmony" fokuserer på sangskrivningen, hvor Valentin giver sit bud på klassisk indierock, hvor der trækkes på shoegaze og 90'ernes amerikanske støjrock. Singlen "Beyond Or Below" har en basgang, som danner grundlaget for en drømmende og eksplosivt nummer, som indeholder Valentins forkærlighed for det melodiske og guitarstøj. "Before F After C" har modsat abstraktionen i højsædet, hvor der arbejdes over fire instrumentale skæringer med det psykedeliske og selvfortabende. Der arbejdes med abstraktioner i form af guitardroner, støj, rockende repetitioner og elektroniske klangflader. Resultatet er, ifølge Valentins bagland, unikt og lyder som en instrumental, re-aktualiseret version af 70'ernes spacerock.

Cumplicated Universal Cum har indgået en international kontrakt, som tegner for et travlt år 2012, som blandt andet indeholder en kort forårsturné.

Oplev Complicated Universal Cum i følgende byer:


19. April, Odense, Kansas City 

21. April, Svendborg, Kulturhus Svendborg 

28. April, Aalborg, Studenterhuset 


4. Maj, København, Loppen 

ANNONCE