x

GAFFAs Roskilde-blogger: Red Fang – øl-heavy med tekniske problemer

GAFFAs Roskilde-blogger: Red Fang – øl-heavy med tekniske problemer

Vi giver ordet til bloggen Lappland, den ene af de to vindere af GAFFAs blog'n'roll-konkurrence, som under Roskilde Festival blogger på GAFFA.dk.

Red Fang, 06.07.2012, Roskilde Festival

"Ha ha, det er godt det her!" udbrød min makker, da vi fredag eftermiddag stod med Red Fang foran os på Odeon. Deres Homer Simpson heavy var ekstrem effektiv, men lykken vendte brat for Portland-bandet.

Regnen lagde en tyk dæmper på festivalen fredag morgen. Jeg selv startede dagen med en lille morgen-Fernet Branca, for godt helbred, og så et par dugfriske gummistøvler i farven mørkeblå. Begge dele vigtige for moralen.

Gennem sølet og op forbi Megaphonic Thrift inden det var tid til økobyen Portlands egne topskud – bandet Red Fang. Kvartetten startede ud og fortsatte med sange over temaet: groovy riffbaseret stener-heavy.

Som på Red Fangs to plader var tempoet højt, og de tunge stonerriff blev akkompagneret af ditto bastant trommespil. Vokalen blev delt mellem bassisten og den ene guitarist, og det gav en god James-Hetfield-møder-Josh-Homme-effekt. Red Fang er et band der mestendels spiller lige ud af landevejen og dyrker en slags Homer Simpson-mentalitet, hvor lykken er dåseøl i rå mængder – se bare en af bandets musikvideoer. Men de overraskende temposkift bandet mestrer, viste i midlertidigt et band med kompositorisk og teknisk overskud.

Publikum var med Red Fang hele vejen. Begejstringen efter hvert nummer cementerede Red Fangs ry som et overbevisende liveband, der på groovy vis får de fleste til, med et smil på læben, at rokke sagte med hovedet.

Bedst som det hele gik så fint, lød en skrattende lyd af et stort stik, der blev hevet ud af en endnu større forstærker. Lyden forsvandt.

Bandet så lidt overraskede ud og forlod scenen lidt efter, mens lydfolk løb forvirrede rundt, og en mand med en megafon annoncerede tekniske problemer. Et kvarter senere gav jeg op, og som mange andre sivede jeg videre til næste koncert. En træls afslutning på en ellers flot mavepumper af et set.

Men efter 20 minutter blev problemerne løst, og Red Fang spillede et kvarter igen. Jeg var desværre smuttet, men heldigvis for bandet og for de standhaftige i publikummet blev der tid til lidt mere effektiv, teknisk øl-heavy.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA