Nyhed

Copenhell 2015 præsenterer 11 nye navne

Helvedes porte slår op i flammer og byder på en blanding af det tungeste metal og det hårdeste rock

Vi mangler stadig en måned, før vi kan skyde 2015 ind, men allerede nu kan Copenhell skrue op for blusset og præsentere 11 nye navne til den djævelske festival, når den løber af stablen på Refnshaleøen fra den 18. til den 20. juni næste år. Der er tale om en tung og varieret pakke bestående af: Rise Against (billedet), Body Count (med rapperen Ice-T i front), A Day To Remember, Gojira, Black Stone Cherry, Red Fang, Cannibal Corpse, At The Gates, Butcher Babies, Morgoth og Iron Reagan. 

Med inspiration hentet fra Minor Threat, Black Flag, Bad Religion, Fugazi og mange andre store navne holder protestbandet Rise Against punk- og hardcorefanen højt. De aktivistiske Chicago-drenge har gennem 15 år bevæget sig i en stadig mere melodisk retning, men heldigvis uden at miste al den vildskab, vrede og sociale indignation, der har været deres varemærke lige siden debuten "The Unraveling" i 2001. 

De franske metalmonstre fra Gojira har længe været foregangsmænd for teknisk dødsmetal på svimlende højt musikalsk niveau. Joe Duplantiers brølende, raspende døds-growl, broderen Mario Duplantiers nærmest overmenneskelige arbejde bag trommerne, Christian Andreaus kirurgisk præcise guitar-riffs og bassist Jean-Michel Labadies maratonsprint på scenen skaber altid en live-oplevelse langt ud over det sædvanlige. I juni hjalp de venneren Metallica, da de indtog Horsens, og det fik GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez til at kvittere med fem stjerner og opfordringen: "Kom snart igen!."

De amerikanske hardrockere fra Black Stone Cherry har lavet musik sammen siden deres tidlige teenagedage og beviser, at den hårde rock langt fra er så død, som nogle påstår. Deres musik oser af groovy, basmættet blues-rock, melodiske sange, lækre rytmer og god, gammeldags tråd. Efter en mere eksperimenterende periode var 2014-albummet Magic Mountain en velkommen tilbagevenden til den meget hårdere lyd, der kendetegnede bandets tidlige materiale. Regn med en sing-along-faktor, der er helt i top, når frontmand Chris Robertson udfolder sin imponerende stemme.

Copenhell har endnu en overraskelse oppe i ærmet. De præsenterer nemlig også festivalens nye maskot i år. Copenhell 2015-plakaten prydes af monsterulven over dem alle og symbolet på selveste Ragnarok – Fenrisulven. Selveste Richey Beckett, der har arbejdet sammen med store bands som Metallica og Mastodon og kæmpestore underholdningsfænomener som Game of Thrones og Lord of the Rings, står bag den nye bestialske maskot. 

Billetter til Copenhell 2015 kan købes via billetnet.dk.

 

 

ANNONCE