Nyhed

Danske bands topper tysk hitliste

De danske kunstnere er blevet meget interessante i Tyskland

Dansk musik er blevet populær blandt tyskerne, og nu er der hele fire danske navne på Top 10 af de tyske collegeradioers officielle hitliste. Det er Efterklang (billedet), I Got You On Tape, The Raveonettes og Reptile Youth, der ligger blandt de øverste 10 sammen med internationale navne som The xx, Mumford & Sons, Yeasayer og Calexico. College-radioernes hitliste bliver sammensat gennem indstilling fra de 12 største collegeradioers kuratorer. Derefter er det de mange lyttere, der bestemmer, hvilke kunstnere der skal med på listen.

I 2012 er der blevet satset ekstra på det tyske musikmarked, og i de seneste år er de tyske collegeradioer også blevet inviteret til den aarhusianske Spot Festival. Efterhånden er de danske bands så blevet stærkt repræsenteret ved tyske musikfestivaler. For eksempel til weekendens Reeperbahn Festival i Hamburg, hvor Danmark var repræsenteret med 17 navne, og til Berlin Music Week i begyndelsen af september, hvor 12 danske navne deltog.

 "Jeg er lige kommet hjem fra Reeperbahn Festival med en dejlig fornemmelse af, at den tyske interesse for dansk musik ikke bare fortsætter med at være stor, men at den endda er stigende. Og det bekræfter den Top 10-liste jo," udtaler MXD's (Music Export Denmark) leder Thomas Rohde og fortsætter: "Der var vel op mod 250 branchefolk til vores reception i lørdags – den tyske branche og de tyske medier dukker simpelthen op, når der er dansk musik på plakaten i disse tider," siger Thomas Rohde.


En af de tyske deltagere til Reeperbahn, journalisten Tino Lange fra Hamburger Abenblatt, fortæller:"Det er som om, at der hvert år kommer et nyt dansk band buldrende ind over vores grænse. Det er virkelig den mest interessante musikscene i Nordeuropa lige nu, hvilket siger en del, når man tænker over, hvor stærke scenerne i Norge og selvfølgelig Sverige er".

 "Det er den slags udsagn, vi igen og igen bliver mødt med," fortsætter Thomas Rohde. "Udviklingen i det hele taget fortæller os, at potentialet for yderligere vækst er stort. Derfor vil vi fortsætte med at fokusere kraftigt på det tyske marked i de kommende år – til understøttelse og videreudvikling af det store arbejde, der gennem de seneste 10 år er blevet investeret i netop det tyske marked fra dansk side."

Næste gang de danske kunstner kan gøre indtryk syd for grænsen bliver den 12.-13. december, når MXD og SPOT Festival afholder Spot On Denmark i Köln, som både har netværksarrangementer og showcases med danske bands.


 

 

ANNONCE