x

The Loft-sanger går solo

The Loft-sanger går solo

Tidligere The Loft-sanger Jakob Weise er nu klar til at give sit bud på, hvordan en dansk pop-single anno 2012 skal lyde med det radiovenlige nummer "Gone Away." Weise, som hans nye kunstnernavn lyder, står for tekst, melodi og produktion, mens sangen er mikset i samarbejde med den erfarne producer Boe Larsen, som er en af hovedmændene bag pladestudiet Millfactory.

Weise selv er måske bedst kendt rent musikalsk for sit samarbejde med Martin Bøge Pedersen. De to udgjorde hiphop/pop-duoen The Loft, som slog igennem med deres Kim Larsen-sample (som denne selv gav sin velsignelse) "City Of Dreams," som sprang ind på hitlisterne i 2004. Derudover indspillede de tre numre til Susanne Biers folkekære komedie fra 1999 "Den Eneste Ene." Desuden er det blevet til to album, nemlig "No Ordinary Man" i 2004 og "Little Pauls Blvd" i 2008.

Ud over Boe Larsen har Weise hevet et forholdsvis nyt producernavn ind fra sidelinjen, nemlig Stephan HuYnH. Om ham siger Weise: – HuYnH er en utrolig producer med sin helt egen sound. Jeg blev introduceret til ham gennem en fælles ven og var med det samme solgt over hans lyd. Jeg har store forventninger til vores samarbejde, og I vil helt sikkert komme til at høre mere af det på mine kommende udgivelser.

HuYnH spiller desuden keyboard på den nye single.

Selv føler Weise, at det nu efter fire års musikalsk pause er på tide at vende tilbage til sit grundstof. Derudover har det været et spørgsmål om selvtillid, der har præget Weises hidtidige tøven.  

– Jeg er blevet langt mere selvsikker. Jeg tør dyrke og være mig selv både musikalsk og visuelt. Det betyder også, at jeg kæmper mere for mine idéer. Når jeg kigger tilbage på The Loft, kan jeg godt se, at jeg var mere på jagt, fordi jeg var usikker på min identitet.

Nu må tiden vise, om de danske diskoteker tager lige så godt imod den nye single, som de gjorde med "City Of Dreams".

Singlen "Gone Away" er netop udkommet, og det komplette album er på gaden i starten af 2013.

Hør singlen på Weises hjemmeside.   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA