x

Kiss Kiss Kiss: Vi har lavet det hele selv

Kiss Kiss Kiss: Vi har lavet det hele selv

Kiss Kiss Kiss har for nylig smidt deres andet album "Ponte 25" på gaden, og i den forbindelse mødtes GAFFA med guitaristen Mads Kristian Højlund Frøslev og trommeslageren William Frederik Asingh fra det fem mand store band. Det foregik på en cafe på Nørrebros egen Blaagaardsgade i København med en varm kop kaffe og efterårssolen til at varme sig på.

Kiss Kiss Kiss er bandet, der i en meget ung alder, og inden gymnasiet var færdiggjort, formåede at vinde en Danish Music Award, spille på Roskilde Festival, hitte ad flere omgange på P3, turnere i Tyskland, Schweiz og Holland og have en kontrakt med et af de største pladeselskaber, nemlig EMI.

De fem unge mænd har siden valgt at afbryde samarbejdet med EMI, og den nye plade er udgivet på deres eget pladeselskab. Den vej som ellers lå lige for, føltes ikke rigtig for bandet. "Ponte 25" er et værk, der udelukkende er skabt af de fem ambitiøse musikere. Det giver, ifølge guitaristen Mads Kristian, nogle friheder:

– For det første er det helt vildt fedt at skulle tage alle beslutninger selv, og hver gang vi har kontakt med nogen, om det er presse eller dem, som skal trykke vores plader, så går det gennem os selv. Vores problem i EMI var, at vi i virkeligheden ville to forskellige ting. Når vi talte sammen, prøvede vi måske nogle gange at please hinanden, fordi man jo også gerne vil have, at det skal være et godt samarbejde, men inderst inde så ville vi to forskellige ting. Men vi havde også en virkelig god tid med den første plade.

William supplerer: – Vi fik jo en masse muligheder med EMI. Vi kom ud i et studie, hvor vi havde drømt om at komme ud i i mange år. Vi lavede en plade, som lød fuldstændig, som vi gerne ville have den til at lyde. Det var en gave at få så mange muligheder, og det var vi vildt glade for. Men jeg tror faktisk også, at vi er blevet mere diplomatiske i forhold til at arbejde sammen med folk end vi var dengang. Måske det er noget med alder, det ved jeg ikke, det er jo vildt svært, fordi vi også var sådan rimelig bevidste om, hvad vi ville. Vi var nok ikke så gode til at samarbejde.

Samarbejdet på "Ponte 25"  har kun inkluderet bandets fem medlemmer, og den nye plade er lavet fuldstændig på deres egne præmisser. For dem har det været vigtigt at komme væk og koncentrere sig hundrede procent om albummet, der indeholder ti sange. Det har betydet, at bandet har boet otte måneder i Lissabon, hvor de har skrevet pladen, og da de vendte hjem til Danmark, var det for at tage et halvt år til en gård på Mols og indspille numrene.

Intenst, isoleret og ambitiøst

Mads Kristian: – Den nye plade er skabt i Lissabon. Det hele hænger ligesom sammen. Hele det projekt med at tage derned og skabe vores eget. Så på den måde er den inspireret derfra. Det var ligesom hele vores liv at være dernede og lave musik hver dag. Da vi tog fra Lissabon, der var vi klar at rykke videre. Det var et naturligt skridt i processen. Det var ligesom der, vi var. Vi var der i pladeprocessen, hvor vi skulle til at indspille det. Vi overvejede forskellige ting, ikke kun København, men også at tage til Berlin og indspille det og samarbejde med folk der, men så dernede fik vi bare lyst til at gøre det selv igen.

– Det var lidt en historie der gentog sig. Al den tid hvor vi lavede sangene dernede, var det hele tiden meningen, at vi senere skulle arbejde sammen med nogle producere. Men så fandt vi ud af dernede, at vi hellere bare skulle fortsætte med at køre vores eget trip og indspille den selv. Og så tænkte vi, at vi skulle mikse den sammen med dem. Og da vi så havde indspillet selv, så gentog det sig der. At vi også bare fandt ud af, at vi skulle mikse den selv.

William: – Det har været  nødvendigt og gjort noget godt for hele processen. Det er den fedeste måde for os at lave en plade på. Det har det i hvert fald været denne her gang. Det har været meget intenst og koncentreret.

Læs et længere interview om det radikalt anderledes udtryk på det nye album og om gruppens fremtidsplaner, i GAFFAs artikelsektion.

Førstesinglen "In It Deep" ligger i den poppede ende af pladen og du kan læse anmeldelsen af "Ponte 25" her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA