x

Daft Punk udgiver album til foråret

Daft Punk udgiver album til foråret

Der har i nogen tid været rygter fremme om et kommende album med den franske elektroduo Daft Punk. Nu kan NME fortælle, at gruppen alias de evigt hjelm-bærende Thomas Bangalter og Guy-Manuel de Homem-Christo vil udgive et nyt album dette forår. Denne gang på pladeselskabet Columbia Records, en del af multinationale Sony Music, efter mange års samarbejde med selskabet Virgin, en del af multinationale EMI.

Albummet er produceret i samarbejde med den amerikanske producerlegende Nile Rodgers (i midten på billedet), og ifølge NME vil også Animal Collective-medlemmet Panda Bear og Feists producer Chilly Gonzales medvirke på albummet.

Der har tidligere gået rygter om, at den franske elektroduo Daft Punk ville turnere i 2013, og at dette muligvis ville bringe dem til Roskilde Festival, da musikchef Rikke Øxner har udtalt, at bandet stod højt på hendes ønskeliste.

I begyndelsen af januar blev dette rygte dog skudt til jorden, da festivalarrangøren Rob Da Bank fra den engelske Bestival fortalte magasinet eFestivals, at han havde fået at vide af officielle kilder, at Daft Punk slet ikke vil turnere i 2013.

Produceren Nile Rodgers er nok bedst kendt som diskopioner med bandet Chic, der storhittede i slut-70'erne med hitsingler som "Le Freak", "Everybody Dance" og "Good Times". Han har dog også vundet stor respekt som producer for blandt andre David Bowies "Let's Dance" og Madonnas "Like A Virgin".

Hvor meget musik, Daft Punk og Nile Rodgers har indspillet sammen, er endnu uvist.

Nile Rodgers blev i 2010 diagnosticeret med prostatakræft, men er nu i bedring. Han fyldte i september 2012 60 år.

Daft Punk brød igennem i 1997 med singlerne "Da Funk" og "Around The World" og debutalbummet "Homework". Deres seneste album er soundtracket til filmen "Tron". Musikken udkom første gang i 2010 og igen i remixet form i 2011.

Hør et af diskoens ultimative numre, Chics "Good Times" her:

Og Daft Punk med "Around The World" – bemærk baslinjen, der har nok hentet lidt inspiration hos "Good Times":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA