x

Guide: Weekendens mest spændende koncerter

Guide: Weekendens mest spændende koncerter

Så er det atter ved at være weekend, og vi giver dig 10 bud på, hvem vi synes, du skal gå til koncert med landet over i denne weekend. Vi anbefaler kun koncerter, der i skrivende stund endnu ikke er udsolgt og anbefaler derfor ikke eksempelvis Elektro Guzzi på Zoologisk Museum i København fredag eller Kendrick Lamar søndag aften i Vega.

FREDAG:

København

Ane Trolle, Koncerthuset, klokken 21 (billedet)

Sangerinden og sangskriveren med en fortid i JaConfetti, Trolle//Siebenhaar og Balstyrko udgav sidste efterår sit meget roste soloalbum, "Honest Wall", som hun nu afslutter en mindre Danmarskturné med. Gårsdagens koncert fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Morten Larsen under overskriften "Troldkvinden Trolle smed hæmninger og leverede smukke stemninger i musikalsk mekka". Der er i skrivende stund kun få billetter.

Aarhus

PowerSolo, HeadQuarters, klokken 21

PowerSolo alias Kim Kix og The Atomic Child spiller hele deres gennembrudsalbum "It's Raceday ... and Your Pussy Is GUT!" fra 2004 i sin helhed samt højdepunkter fra bagkataloget. Samme musikere kan opleves samme sted lørdag, hvor de spiller Kim And The Cinders' selvbetitlede debutalbum fra 2008 i sin helhed.

Odense

Shaka Loveless, Posten, klokken 21

Sangeren, der blander pop, reggae og dancehall, brød sidste år igennem med singlerne "Tomgang" og "Ikke Mere Tid" og sit selvbetitlede debutalbum. Han er nu taget på en Danmarksturné, der også bringer ham til VoxHall i Aarhus lørdag den 9. februar.

Esbjerg

Clannad, Tobakken, klokken 21

Irske Clannad spiller en blanding af irsk folkemusik, pop og rock, ofte med tekster på irsk, og med fokus på vokalharmonier. Clannad har eksisteret i intet mindre end 43 år og kendes især for temaet til tv-serien "Harry's Game" fra 1982. Bandet består af de tre søskende Moya, Ciaran og Pol Brennan og deres tvillingeonkler Noel og Padraig Duggan. Desuden var de tre søskendes fjerde søster Enya medlem af bandet i slutningen af 70'erne og begyndelsen af 80'erne, inden hun forlod gruppen til fordel for en yderst succesfuld solokarriere.

Kerteminde

Nikolaj Nørlund, Andersens Købmandsgård, klokken 20

Nørlund er draget på en soloturné, der blandt andet bringer ham til ganske små byer, hvor han er en sjælden gæst. Nørlund spiller dog også i Aarhus lørdag den 9. februar, hvor han spiller på Café Paradis. Forvent højdepunkter fra 20 års karriere på både dansk og engelsk.

Kolding

DJ Static live feat. Temu, Danni Toma, Jøden, J-Spliff, Blacc El med flere, Godset, klokken 21

Den særdeles erfarne danske dj indleder sin Danmarksturné oven på sit massivt anmelderroste soloalbum, "Rolig Under Pres". Både albummet og koncerten på Roskilde Festival 2012 fik fem stjerner af GAFFA, så det er med at kigge forbi. DJ Static og venner spiller også på Forbrændingen i Albertslund lørdag den 9. februar.

 

Roskilde

James Blake med flere, Roskilde Domkirke klokken 18.45

Den store Danmarks Indsamling er i år rykket til Roskilde Domkirke med et storstilet show, hvor hovednavnet er snart albumaktuelle James Blake. Han får selskab af Wafande, EaggerStunn, KAKA, Klumben & Raske Penge og Donkey Sound Band, Radiosymfoniorkestret, Dawda Jobarteh og mange flere. En enestående mulighed for at støtte en god sag og samtidig få en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige.

LØRDAG:

København

Foxygen, Bremen Teater, København klokken 23

Den københavnske Frost Festival bliver skudt i gang fredag med en udsolgt koncert med østrigske Elektro Guzzi på Zoologisk Museum i København. Festivalen fortsætter lørdag med en gratis koncert med det amerikanske band Foxygen. Kom tidligt – der bliver formodentlig run på.

SØNDAG:

København

The William Blakes, Amager Bio, klokken 20

The William Blakes er tilbage med deres årlige fastelavnskoncert med masser af prominente og meget forskellige gæster. I år gælder det komikeren Frank Hvam, Nephew-guitaristen Kristian Riis, den snart albumdebuterende sangerinde Kristina Renée, jazzsaxofonisten Benjamin Koppel, D-A-D-guitaristen Jacob Binzer, world-gruppen Afenginn, sangeren og sangskriveren Shaka Loveless og multimusikeren Kresten Osgood. Band og gæster kommer udklædt og opfordrer publikum til at gøre det samme.

Odense

TV-2, Magasinet, klokken 20

Steffen Brandt & Co. er på turnéen "Bag Duggede Ruder – 100 sange på 180 dage" landet rundt, hvor de fremfører højdepunkter fra deres store bagkatalog i kronologisk rækkefølge. Vi er nu nået til sange fra pladerne "Nærmest Lykkelig" (1988), "Vi Bli'r Alligevel Aldrig Voksne" (1990) og "Slaraffenland" (1991), og især sidstnævnte plade spiller gruppen ellers sjældent sange fra, så det er værd at dukke op.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA