x

Rosa Lux anbefaler i marts

Rosa Lux anbefaler i marts

"Rosa Lux Anbefaler" er en månedlig klumme, hvor jeg vil fortælle om tracks, kunstnere, labels og udgivelser, som jeg synes er spændende. Klummen er for nybegyndere, musikelskere, gamle rotter og nysgerrige sjæle.

Måske er det et glædeligt gensyn, måske en helt ny favorit, måske vi slet ikke har samme smag.. Men jeg lover, at mine anbefalinger kommer fra hjertet, og jeg vil grave ned i mine gamle yndlingsplader, minde dig om ting du bør kende og dele ud af det nyeste jeg har opsnuset. Hvad jeg ikke kan love er, at jeg kun skriver om klubmusik, at der er en råd tråd i klummen, eller at du kan købe musikken digitalt..

Compilation

Various – Pop Ambient 2013, Kompakt

Hvert år udgiver det Køln-baserede label, Kompakt, to opsamlinger, og fælles for begge er, at du godt bare kan købe dem, uden at tænke dig om en ekstra gang. Den ene er er ambient og beatløs, som navnet "Pop Ambient" indikerer, og den anden er langt mere sprælsk sag.

Kompakt har en trup af fast tilknyttede kunstnere, der på skift bidrager til udgivelserne og blander sig ud og ind af hinanden i en skøn pærevælling. Denne gang finder man Jörg Burger under hans Triola alias, og senere igen har han, sammen med Mathias Aguayo, lavet et cover af Pink Floyds "Cirrus Minor", under fællesnavnet Terrapin.

Pladen er flydende og eksperimenterende med vidunderligt smukke øjeblikke, som Leando Frescos "El Cruce Impossible" og også førnævnte "Cirrus Minor", der pludselig strammer sammen til guitar og vokal. Hvilket er det eneste man kan savne mere af, hvis man som jeg har et bankende pop-hjerte.

Kunstner

Soukie & Windish (Nayan & Fritz) er en Belin/Hamburg-duo, hvis mørke og melodiske univers ligger det lune sted mellem Techno og Deephouse. Deres vokaler er mærkelige eller smukke, og deres blandingsforhold af lækkerhed og nittygritty mørke er altid velafbalanceret. De har netop sendt en  teaser ud på deres kommende album "A Forest", og det lyder fantastisk lovende.

Tracks

Gammel Favorit: En af de kunstnere jeg har spillet utroligt meget og som jeg stadig elsker, er Gui Boratto, og et af de numre jeg har spillet længst og med størst kærlighed er "Like You" I SuperMayer Remix. Det er en tysker-shuffle bygget over en gated synth der driver det frem. I modsætning til de fleste af mine yndlingsnumre er det i dur og starter tilmed i en stor bred maj-akkord. Det er et forårsnummer fyldt med håb og stille melankolsk lykke.

Ny Favorit: Den nye favorit er sidste års stor-hitter "Running" med Jessie Ware i Disclosure-remix. Det kan slet ikke kaldes en nyhed, men det er så fedt, at det skal med her. Jessie Ware er en del for poppet til min smag med sine stramme fraseringer og polerede lyd, men på Running i Disclosures remix går det hele op i en højere og meget overbevisende Jacking helhed. UK Peaktime goodness!

Label

Little Helpers er et amerikansk label startet af Andrew Rasse (Butane) og Sean O'Neil (Someone Else).  Det er digitale udgivelser der alle er nedbarberede grooves som svæver et sted mellem DJ-tools og  fuldproducerede tracks. Det er meningen, at de skal kunne fungere som loops, men mange af dem er tracks, der fint står for sig selv. Lyt for eksempel til Kaitaro 63-1, Francesco Passantino 60-4 der begge er minimale, men super funky tracks bygget op om synth tweaks eller "Someone Else" og Danielle Nicoles 54-1, som bruger noget der lyder utroligt meget som et Justin Timberlake-sample.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA