x

Guide: Disse danske pladebutikker er med i Record Store Day

Guide: Disse danske pladebutikker er med i Record Store Day

Lørdag den 20. april er det Record Store Day i hele verden. 

En dag, hvor man over hele verden fejrer de uafhængige pladebutikker og plademediet. En fejring, der begyndte i 2007 og siden blot har vokset sig større og større. I dag inkluderer det mere end 1000 pladebutikker på verdensplan. 

På dagen bliver der udgivet helt specielle og er der særlige lp/vinyl-udgivelser, som kun er trykt i meget få eksemplarer, og man skal derfor være hurtig for at få fat i dem. Årets ambassadør er Jack White (billedet), der netop er én af de musikere, som for alvor har været med til at puste liv i vinylerne igen. 

Danmark har selvfølgelig også en række pladebutikker med i konceptet. 

I København kan du besøge Insula Music, Repo Man Records, Route 66 og Sound Station, der alle officielt er med i Record Store Day, og altså har haft mulighed for at skaffe de særlige plader hjem i butikken.

I Aarhus er der også tre butikker, som har meldt sig under fanerne, nemlig Stardust, Badstuerock og 180 Gram.

Odense er repræsenteret gennem Moby Disc Records, Randers af Elvis Unlimited og Svenborg med Vinylen.

De fleste butikker fejrer dagen med livemusik og særlige priser, så tjek din lokale forhandler ud for program. Du kan finde information om de danske pladebuikker på Recordstoreday.com her. På siden kan du også finde alle de udgivelser, der udkommer på dagen. 

GAFFA Shop er selvfølgelig også med på vognen, men da GAFFA Shop er en webshop, lukkes der først op for salget online mandag. Det betyder til gengæld, at hvis du ikke fik fingre i de eftertragtede eksemplarer lørdag, så får du muligheden igen mandag den 22. april på GAFFA Shop.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA