x

Weekendguide: St. Bededags-feriens bedste koncerter

Weekendguide: St. Bededags-feriens bedste koncerter

Allerede i dag starter weekenden, takket være St. Bededag, der fejres i morgen. Det betyder en ekstra fridag i kalenderen, som passende kan bruges på lækre muikalske oplevelser. GAFFA har udvalgt et par stykker vi finder særligt spændende. Alt fra dancehall-hyldest af Natasja og jazz'n'poetry med Jørgen Leth. 

TORSDAG

 

København:

Broke + Reptile Youth, Vinnie Who og Spleen United DJ Set, Harvey @ Kødboderne, klokken 22.00

Broke er en dansk duo, som består af Simon Littauer og Mads Bergland. De har siden 2010 eksperimenteret med en musikstil, som de selv kalder "dark-coloured disco". Udover at være support for Reptile Youth i øjeblikket, så optræder bandet også på årets Spot- og Roskilde Festival. Denne aften fortsætter festen bagefter med dj-sæt af blandt andre Vinnie Who, Reptile Youth og Spleen United. 

Natasja Memorial Party, Den Grå Hal, klokken 20.00

Den afdøde danske reggae-dronning Natasja (billedet) hyldes denne aften med et væld af artister og bands, hvor eksempelvis Wafande, Kaka, Pharfar og Dean Thompson dukker op, ligesom en lang række dj's vil pakke showet festligt ind. 

Nelson Can, Ideal Bar, klokken 20.00

Det danske pigeband Nelson Can udgav deres første single "Apple Pie" sidste år, og har siden indtaget Danmark med deres punkrockede og iørefaldende melodier. Sidste år spillede de på Roskilde Festival, ligesom de endnu indgang indtager Spot Festivalen i Aarhus i år. 2013 startede også for bandet med en optræden på EuroSonic Festival i Holland og til dette års Steppeulven. Det er altså ét af dansk musiks helt store upcoming bands, du kan høre denne aften på Ideal Bar i Vega.

Aarhus:

Ibrahim Electric, Atlas, klokken 20.00

Den danske trio Ibrahim Electric har i de senere år markeret sig som et af de mest originale og populære nye orkestre på den europæiske musikscene. Deres energiske, udadvendte og til tider provokerende musik har henrykket og begejstret folk. Ibrahim Electric har spillet koncerter på klubber og festivaler i omkring 25 forskellige lande på fire forskellige kontinenter lige fra Shanghai til Vancouver, fra Monte Carlo til Moskva og fra Varanger til Casablanca.

Esther Maria, Fatter Eskild, klokken 21.00

Sangskriveren Esther Marias nye album rummer dramatisk vokal og melankolske sange om dyb sorg og forvirring. Det er indspillet i New York med produceren Kramer. Den amerikanske guitarist Lenny Kaye (Patti Smith) siger om musikken: "What a sweet, moving voice and songs to match, the settings and arrangements are perfect". Esther Marias sange runder flere forskellige stilarter, men har afsæt i folk-musik, hvor historiefortælling og musisk poesi er i højsædet. 

Aalborg:

Den Sorte Skole, Studenterhuset, klokken 21.00

Denne aften kan du se frem til en oplevelse af de helt særlige. Der er tale om den Den Sorte Skoles opførelse af deres længe ventede tredje udgivelse, "Lektion #3". I mere end to år har dj- og komponistkollektivet "klippet og klistret" sig gennem tusindvis af gamle vinylplader fra alle afkroge af verden. Her møder fransk elektronika libanesisk surf og guitarrifs fra Mali, mens feltoptagelser af tibetanske munke går hånd i hånd med tysk industrial og amerikansk psykedelisk rock. Med sig har Den Sorte Skole den visuelle kunstnergruppe Dark Matters, der i fællesskab med lysmand Frederik Heitmann har skabt et gennemintegreret visuelt udtryk til musikken. 

FREDAG

København:

Nye Toner på Bremen, Bremen Teater, klokken 18.30 

For femte gang afholder Bremen Teater en aften, der præsenterer nyt musik udvalgt af etablerede artister. Nye Toners vært er Simon Kvamm, som fra scenen vil præsentere de nye artister igennem små interviews med kuratorerne. Derudover vil han agere quizmaster ved en, efter eget udsagn, "hardcore musikquiz med ikke så små præmier." Kuratorerne for Nye Toner #5 er Alberte, Nikolaj Nørlund og Tomas Barfod, der har udvalgt og præsenterer en artist, som de synes fortjener at blive hørt af et større publikum.

Camilo & Grandanéz, Rust Natklub, klokken 01.00

Camilo & Grandanéz mødte hinanden i Aarhus tilbage i 2008 og slog sig sammen over en fælles kærlighed til reggaetón. Siden da har de boet i forskellige dele af Latinamerika, hvor de har rykket svedende dansegulve og leget med kontinentets rytmer. Herefter hookede de op med producer-teamet Andy & Gonzo for at skabe dansk reggaetón. Det har resulteret i hoftevuggende tracks, som er landet på YouTube. Heriblandt skæringerne "GIMA" og "Hvem er den doktor?".

Flødeklinikken, Beta, klokken 22.00

I 2009 udgav hiphopkollektivet albummet "Maskebal". Flødeklinikken havde da rumsteret i undergrunden længe, og de har slidt de danske landeveje tynde med over 300 koncerter på bagen. I forsommeren 2011 kom de på mange danskeres læber, da de udgav singlen "Piger Med Pistoler", som blandt andet blev Ugens Fresh på MTV og gik ind på førstepladsen af P3's Systemliste, hvor den blev liggende 10 uger i træk. Den tilhørende video blev et hit på YouTube, hvor den er set mere end 600.000 gange. Gruppens nye album "7 Sind" udkom i marts. 

Aarhus:

Hymns From Nineveh, Radar, klokken 21.00

Hymns from Nineveh er i gang med at skrive og indspille nyt materiale til deres fuldlængde album. Og i den forbindelse lufter de nyt materiale ved aftenens koncert på Radar. "Den musikalske inspiration fra navne som Sufjan Stevens og Leonard Cohen er hørbar, men først og fremmest er Hymns From Nineveh sig selv." Sådan indledte GAFFA sin begrundelse for, at Hymns from Nineveh blev valgt som bladets bedste danske udgivelse i 2011.

The Floor Is Made Of Lava, VoxHall, klokken 21.00

The Floor Is Made Of Lava mestrer alt lige fra hurtig, dansabel rock til slagkraftig, storladen rock og har i frontmand Tobias Kippenberger én af landets stærkeste stemmer. Bandet blev dannet i 2006, og allerede året efter udsendte gruppen sit debutalbum "All Juice, No Fruit", der var produceret af Troels Abrahamsen fra Veto. Tre år senere udgav bandet den noget mere modne og hårdtrockende "Howl At The Moon", der skaffede gruppen en række prisnomineringer og ikke mindst support-tjanser for giganter som AC/DC og Oasis. I oktober 2012 udkom deres tredje album, "Kids & Drunks".

Odense:

Slowolf, Kansas City, klokken 21.00

Slowolf er et soloprojekt for den tidligere trommeslager Andreas Asingh. Både navn og lyd giver mindelser om kultgenren witch house, hvor 80'er-synth på gotisk vis møder hostesaftpåvirket sydstatshiphop. Hos Slowolf brydes det særegne genrefænomens dogmer ned, og den mørke lyd udstyres med mere imødekommende popkvaliteter. I den kommende tid giver Slowolf også koncerter på Spot Festival, til Fredagsrock i Tivoli samt en to ugers tour i Kina.

Aalborg:

ThePolarShift + Fine Glindvad, Skråen, 22.30

Der er tale om en dobbelt søskendekoncert, når ThePolarShift & Fine Glindvad rammer deres hjemby denne aften. 

Fine Glindvad er en sanger og sangskriver med et enkelt og stærkt udtryk. Musikken udspringer af en folk‐tradition, men kan også spore referencer til et alternativt pop‐univers, der med fængende melodier placerer sig i et spændingsfelt mellem styrke og skrøbelighed.

ThePolarShift er en århusiansk trio bestående af Amanda Glindvad, Rune Staunskær og Christian Joen, dannet i foråret 2012. Musikken er progressiv, drømmende pop med referencer til blandt andre Kate Bush og Fiona Apple. Trioen spiller sange centreret omkring klavermelodier og en umiddelbar, forførende vokal, der får velplaceret modspil af kantede synths og pågående trommer.

LØRDAG

København:

Jørgen Leth + Reverse, Jazzhouse, klokken 21.00

Som filminstruktør, forfatter, digter og journalist har Jørgen Leth i en menneskealder forført det danske folk. Han besøgte senest Jazzhouse til Jazz'n'Poetry i september, hvor han, i samarbejde med Jakob Bro og en særligt sammensat ensemble, croonede sig kronologisk gennem sit lyriske virke. En audiopoetisk aften, der til publikums fornøjelse samtidig formåede at indfange jazzens improvisatoriske nerve. Denne aften gentager Leth succesen omgivet af bandet Reverse.

Aarhus:

Boy, Studenterhuset, klokken 21.00

Boy er en tysk guitarbaseret pigeduo, som med en guldplade i hånden for debut-albummet "Mutual Friends" og hittet "Little Numbers", nu er klar til at erobre Danmark. Musikalsk placerer Boy sig et sted mellem Feist og Bon Iver. Sangen "Little Numbers" spredte sig som en viral steppebrand i hjemlandet og musikvideoen er set over 7 millioner gange på YouTube.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA