x

Lucinda Williams: Jeg spiller mange nye sange i Danmark

Lucinda Williams: Jeg spiller mange nye sange i Danmark

I næste uge giver den 60-årige Louisiana-sangskriver Lucinda Williams koncerter i henholdvis Koncerthuset i København 20. maj og aarhusianske VoxHall 21. maj, og selvom det er mere end tredive år siden hun debuterede - med "Ramblin"i '79 - er det blot damens fjerde besøg herhjemme.

Williams slog for alvor igennem med "Car Wheels on a Gravel Road" i '98, og er i dag en af den alternative countrys allermest respekterede kunstnere. Derfor var GAFFA da heller ikke sen til at gribe lejligheden til en snak i forbindelse med damens danske koncerter.

Det blev til en ekstensiv, transatlantisk telefonsamtale, hvor vi både kom omkring aktuelle albumplaner, Amerikas tilstand, forskellen på spiritualitet og religion og sydstatsrøddernes betydning for sangskriveren Williams. Og hvor den på forhånd fastlagte tidsramme blev sprængt og GAFFA fik tre eftertænksomme kvarter med den velansete sangskriver.

Først: Tak for at du tager dig tid til det. Jeg ved ikke, hvor lang tid vi har?

Well, det gør jeg heller ikke....hvad er klokken hos dig?

Den er et om natten...

Åh...well, jeg har ikke travlt.

Glimrende. Du har angiveligt en masse nyt materiale liggende.....har du været i studiet på nuværende tidspunkt?

Jeg har ikke været i studiet endnu, men jeg har ganske rigtigt mange sange liggende. Lige nu befinder vi os mellem pladekontrakter... shopper efter et nyt selskab, fordi min gamle kontrakt er løbet ud. Vi har nogle gode tilbud på hånden og prøver at få styr på dét.

Men jeg er klar....jeg er faktisk ved at blive utålmodig. Det ser godt ud, vi holder møder og der er et par gode muligheder blandt. Og i mellemtiden har jeg så skrevet en del, og glæder mig til at komme over til jeres del af verden, ha-ha. Jeg har tænkt mig at spille en del af det nye materiale, når jeg kommer over....

Kan du sige noget om den musikalske retning i det nye materiale...eller den lyriske, for den sags skyld?

Som sædvanlig har jeg nogle sange, som er country-agtige og andre, som er mere rockede....for at være ærlig har jeg formentlig nok til to plader, når vi kommer i studiet. Så muligvis laver vi en plade med mere tilbagelænede ting og en anden med mere rock/pop-agtige ting, eller hvad du nu vil kalde det....

Det lyder interessant....

Du ved, hvordan mit materiale sædvanligvis favner både country og rock....

Resten af det omfattende interview kan læses i GAFFAs artikelsektion.

Køb billetter til Lucinda Williams' koncerter i Koncerthuset i København 20. maj og på VoxHall 21. maj via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA