x

Rockstjerne-fossiler besøger dansk museum

Rockstjerne-fossiler besøger dansk museum

Geomuseet i Faxe skal snart lægge lokaler til en aldeles særpræget udstilling. Den nye udstilling skal vise en mere munter del af naturvidenskaben ved at fremvise en række fossiler, der bærer navne efter rockstjerner.

Når en videnskabsmand eller -kvinde opdager en ny og ukendt art, må vedkommende give den et videnskabeligt navn. De fleste navngiver arten efter form eller findested, men nogle vælger, forunderligt nok, navn efter hvem deres yndlingsrockstjerner er, og det er netop det, der er tilfældet i denne udstilling.
Det er eksempelvis muligt at opleve en 420 millioner år gammel orm med store kæber, der er navngivet "King Diamondi", og som er opkaldt efter en af Danmarks største metal-sangere, King Diamond. Derudover kan man blandt andet også opleve fossilet "Kalloprion Kilmisteri", der har fået navn efter Ian "Lemmy" Kilmister fra Motörhead (billedet), samt et Mark Knopfler-fossil ved navn "Masikasaurus Knopfleri".

Foruden selve fossilerne vil udstillingen også indeholde historier om både rockstjernerne og forskerne bag fossilfundet, samt livagtige modeller af nogle af dyrene bag fossilerne.

Udstillingen "Heavy Metal and Punk Fossils" åbner den 9. juni i Geomuseum Faxe og fortsætter året ud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA