x

FastpoHolmen på dansk turné

FastpoHolmen på dansk turné

Fætter-kusine-samarbejdet mellem Adam og Dawn Fastholm startede som et duo-projekt, hvor musikken mest af alt kan beskrives som en blanding af svensk visesang, calypso og reggae. Nu tager gruppen på dansk turné.

I 2010 udkom de to musikeres debutalbum "En Stund". Albummet fik fire ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder, og selvsamme skrev følgende: "Pladen rummer således musik med et tydeligt afsæt i den gamle svenske visetradition. Til tider rummer den et caribisk rytmisk islæt, men først og fremmest fremstår den som enkel og melodisk. Enkelte numre rummer et element af nordisk melankoli, enkelte et nærmest legesygt element. Teksterne fungerer, melodierne er gode, de to vokaler tilsammen er velklingende. Hertil kommer, at pladen er godt produceret," og konkludererde "Der er med andre ord tale om en meget fornem debut!". 

I sommeren 2011 præsenterede FastpoHolmen sig for første gang som et band med intet mindre end otte medlemmer. Dette skete på Pavillion-scenen til årets Roskilde Festival. Denne afsløring og optrædelse skabte en del opmærksomhed, og bandet lavede efterfølgende en omfattende klubtur rundt omkring i Danmark. Gruppen består nu, foruden de to Fastholm'er, af Thomas Fløe Nielsen, Jay Habib, Anders Juhl Nielsen, Kristoffer Sidenius, Kristian Rinck-Henriksen og Trine Trash – og det er disse otte mennesker, der draget på turné rundt omkring i landet til efteråret.

I starten af i år udgav gruppen deres andet album "Andas In", der ligesom gruppens første album fik fire stjerner hos GAFFA. Den første single fra albummet er nummeret "Över", og denne giver FastpoHolmen nu et gratis remix af. Hent remixet, der er lavet i samarbejde med den københavnske musiker Unkwon her.

Koncertdatoerne for gruppens efterårsturné:
13.9: Stars, Vordingborg
14.9: Radar, Aarhus
19.9: Forbrændingen, Albertslund
20.9: Kulisselageret, Horsens
21.9: Sønderborghus, Sønderborg
26.9: Gimle, Roskilde
27.9: Jazzhus Dexter, Odense
28.09 Studenterhuset, Ålborg
04.10 Lille Vega, København

Billetsalget til koncerterne med FastpoHolmen i gang, og billetterne kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA