Nyhed

Jomi Massage-plade udkommer endelig

Den omstridte cd med burka-cover blev i februar udskudt grundet Muhammed-krisen. Nu synes tiden inde til at lade den udkomme.

Albummet, der lyder den mundrette titel ”Jomi Massage møder DR Big Band og Lars Møller – sammen fremfører de en række Skandinaviske Klagesange” og byder på Jomi Massages dansksprogede, samfundskommenterende sange i clinch med DR Big Band, skulle egentlig have været udkommet mandag den 6. februar, med et omslag, hvori Jomi Massage er iklædt en burkalignende dragt fremstillet af et Dannebrogsflag, med et hul til munden i stedet for til øjnene. Og dette fandt bagmændene – Jomi Massage, DR Big Band, DR-P2-programmet Radium, pladeselskabet Morningside Records og distributøren Playground Music – upassende i lyset af februar-dagenes uro med blandt andet afbrændinger af Dannebrogsflag i Mellemøsten.

Parterne udsendte dengang en pressemeddelelese, der blandt andet indeholdte følgende ord:
”'Skandinaviske Klagesange' er et flertydigt og politisk nuanceret værk, som vi på ingen måde ønsker skal bidrage til en hårdere opridsning af nogen som helst form for fronter – dobbeltalbummet er i sig selv en nedbrydning af en barriere, i mødet mellem to verdener: Jazz og alternativ rock.

Det er et værk, som på ingen måde må blive opfattet som en forsimplet provokation. Men desværre har den samfundsmæssige og politiske debat i de sidste dage taget en sådan drejning, at det synes som om ordet og det nuancerede argument har mistet sin magt. Som om de stærke følelser i både nord og syd har ædt muligheden for at have et moderat standpunkt et sted mellem sort og hvidt.


På baggrund af denne politisk brandfarlige kontekst har samtlige samarbejdspartnere i enighed besluttet at udskyde cd-udgivelsen."

Bagmændene mener nu, at Muhammed-krisen er kølet betragteligt af, og tiden er derfor den rette til at lade pladen udkomme – med det originale cover. Derfor har de nu sat 19. juni som udgivelsesdato. Optagelsernes indhold kan dog ikke komme som den store overraskelse for fans af singersongwriteren. Hun har nemlig siden pladens oprindelige udgivelsesdag haft lydfilerne lagt op til fri aflytning på pladeselskabet Morningside Records' hjemmeside.

Både Jomi Massage og Lars Møller har i øvrigt netop modtaget Statens Kunstfonds store arbejdslegat på 280.000 kroner årligt i tre år.


Morningside Records' hjemmeside

ANNONCE