x

15 forunderlige facts om Rihanna

15 forunderlige facts om Rihanna

Se et galleri med masser af Rihanna-fotos fra hele karrieren i GAFFAs gallerisektion

1. Rihanna er en produktiv artist. Hun har formået at lave syv albums på syv år, syv album der har kastet 12 nummer et-hits af sig på den amerikanske Billboard Hot 100-liste. I alt har hun solgt over 100 millioner albums og singler, fysisk såvel som digitalt. 

2. Hun har vundet seks Grammy Awards, fem American Music Awards, 22 Billboard Music Awards og to Brit Awards.

3. Allerede i en alder af 16 blev hun signet hos Def Jam Records, under Jay-Z's daværende ledelse. Forinden havde hun dannet et band med to af sine venner, og det var lykkedes dem at få en audition hos producer Evan Rogers. Han blev yderst betaget af hendes stemme og karisma, og kort efter flyttede Rihanna fra sit fødeland Barbados til USA for at forfølge sin karriere. Her boede hun hos Rogers, der fik sat en aftale i stand med Def Jam Records, og efter en audition for Jay-Z er resten, som man siger, historie. 

4. Otte måneder senere udgav Rihanna sin første single i form af det reggae-inspirerede nummer "Pon de Replay", der toppede på en andenplads på Billboards singleliste. Samme måned udgav hun debutalbummet "Music of the Sun", der solgte over to millioner eksemplarer på verdensplan. 

5. Allerede en måned efter udgivelsen af debuten gik hun i gang med at arbejde på sit andet album. "A Girl Like Me" udkom i april i 2006 og gik top ti i 13 forskellige lande. Singlen "SOS" placerede sig i toppen på Billboards Hot 100 og blev dermed hendes første nummer et-single. 

6. I 2008 udnævnte premierministeren på Barbados den 22. februar til officielt at være "Rihanna Day". 

7. At læse psykologi var Rihannas backupplan, hvis ikke hendes musikkarriere ville have fået succes. 

8. Hun modtog sin første Grammy for kæmpehittet "Umbrella". Nummeret lå nummer 1 på hitlisten i England i 10 uger.

9. Med Calvin Harris-samarbejdet på "We Found Love" fra 2011 begik hun den bedrift igen. Blot var det nu i USA, at nummeret lå i 10 sammenhængende uger på toppen af hitlisten. 

10. Med singlen "S&M" satte Rihanna rekord i at være dén soloartist, der hurtigst har haft ti nummer et-singler i USA. Det tog hende kun fire år, 11 måneder og to uger at opnå det. 

11. I forbindelse med sit syvende album "Uanpologetic" tog Rihanna på "The 777 Tour". Her spillede hun syv koncerter i syv byer i syv lande på syv dage. Hun fløj selvfølgelig også i en Boing 777. Touren blev optaget og udgivet som "777 A Tour Documentary", der varer 77 minutter. 

12. Rihanna er blevet en yderst populær person på de sociale medier. I april i år brød hun en ny rekord ved at være den første til at opnå 70 millioner "likes" på Facebook. På Twitter har hun over 30 millioner følgere, og på Instagram over syv millioner. Tidligere i år annoncerede Spotify, at hun er den mest streamede artist på verdensplan. 

13. Rihanna nævner Madonna som sit største idol og inspiration. Hun har endda udtalt, at hun gerne vil være "the black Madonna". "Madonna var en kæmpe inspiration for mig, især på mine første album. Hendes udvikling er vild. Hun har formået at genopfinde sin tøjstil og musik med succes hver eneste gang. Og på samme tid formået at have en stor kraft i branchen verden over." 

14. Rihanna forbød sine fans at medbringe paraplyer under sin seneste turné. Hun frygtede, at publikum ville komme til skade, hvis de forsøgte at efterligne hendes dansetrin med sin egen paraply under fremførelsen af "Umbrella". 

15. På nummeret "Don't Stop The Music" sampler hun en bid af Michael Jacksons "Wanna Be Startin' Something" fra hans "Thriller"-album. Rihanna har selv nævnt, at "Thriller" er et af hendes yndlingsalbums. 

Se et galleri med masser af Rihanna-fotos fra hele karrieren i GAFFAs gallerisektion

Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli, og du kan finde billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA