x

Christine McVie fylder 70

Christine McVie fylder 70

I dag fylder den engelske sangerinde, sangskriver og keyboardspiller Christine McVie 70 år. Christine McVie er først og fremmest kendt for sit virke i Fleetwood Mac, som hun var medlem af fra 1970 til slutningen af 90'erne. Hun skrev og sang leadvokal – med sin karakteristiske, meget rene og ret dybe stemme – på en række af deres store hits, blandt andre "Over My Head" (1975), "You Make Loving Fun" (1977), "Don't Stop" (1977), "Songbird" (1977), "Little Lies" (1987) og "Everywhere" (1987).

McVie spillede dermed en fremtrædende rolle på gruppens storsælgende 1977-album "Rumours", der til dato har solgt omkring 40 millioner eksemplarer, hvilket gør det til et af verdenshistoriens 10 bedst solgte album.

Christine McVie blev døbt Christine Anne Perfect, var datter af en far, der var koncertviolinist og musikunderviser og en mor, der var synsk og healer. Hun begyndte at spille klaver som barn og blev som teenager grebet af rockmusikken. Hun tog en grad i kunst med det formål at blive kunstlærer, men blev i stedet sanger og keyboardspiller i bluesbandet Chicken Shack i 1967. Hun udgav to album med dem, men forlod gruppen i 1969, da hun mødte Fleetwood Mac-bassisten John McVie, som hun giftede sig med året efter. Samme år udgav hun sit første soloalbum, "Christine Perfect". Kort herefter blev hun medlem af Fleetwood Mac.

Christine McVie har udgivet yderligere to soloalbum, "Christine McVie" i 1984 og "In The Meantime" i 2004. I 1977 blev hun skilt fra John McVie.

I 1998 blev Christine McVie sammen med de øvrige Fleetwood Mac-medlemmer optaget i Rock and Roll Hall of Fame og optrådte med bandet ved optagelsen. I februar i år gav hun sin første offentlige optræden i 15 år, da hun gæstede sin tidligere Fleetwood Mac-kollega Mick Fleetwoods koncert med dennes Mick Fleetwood Blues Band i Hawaii. Hun har til gengæld takket nej til at turnere med Fleetwood Mac, der kan opleves i Jyske Bank Boxen i Herning 18. oktober.

Se Christine McVie fremføre "Songbird":

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA