x

Se 20 danske musikvideoer i biografen i aften

Se 20 danske musikvideoer i biografen i aften

Foto: Fra When Saints Go Machines musikvideo "Parix"

Musikeren og konceptmageren Noah Rosanes står bag et nyt tiltag, nemlig fremvisning af musikvideoer i den nyåbnede biograf Valby Kino.
Til det første arrangement, i aften klokken 21, har han udvalgt 20 nyere danske musikvideoer. Videoerne bliver vist på det store lærred, så både lyd- og billedesiden kan nydes under optimale forhold.

"Måden, vi ser musikvideoer på og lytter til musik i dag, er tit under ret dårlige betingelser. For eksempel som en overspingshandling på laptop eller smartphone.  Men denne aften kommer musikken og videoerne 100 procent i fokus under de forhold, som musikvideoen som kunstform fortjener," udtaler Noah Rosanes.

Musikvideoen er efterhånden blevet en sjældenhed på tv, men der laves fortsat originale og flotte danske musikvideoer, som florerer på nettet, ikke mindst YouTube. Det kan dog være svært at finde de gode videoer i den digitale jungle, men de videoer, Noah Rosanes har udvalgt, er ifølge ham dem, hvor musik og kunst går op i en højere enhed.

Der vil i aften blandt andet blive vist videoer med artister som Kashmir, Vinnie Who, Pato, Reptile Youth, When Saints Go Machine, Eloq, Jonas Breum, Penny Police, WhoMadeWho med flere.

Man må gerne drikke øl i biografsalen, hvor Tuborg oven i købet giver en gratis omgang, og der må meget gerne klappes mellem videoerne. Arrangementet finder sted i aften klokken 21.00 i Valby Kino, Gammel Jernbanevej 36, Valby. Billetter bestilles på valbykino.dk

Noah Rosanes er også selv aktuel med en musikvideo, nemlig til hans nye soloprojekt "The Ball and The Walls" første musikvideo, som er lavet til singlen "Dragonfly". Konceptet til videoen er, at sangen er blevet delt op i bidder af 10 sekunder, i alt 20 bidder. Derefter er 20 forskellige videokunstnere, grafikere, fotografer og kreative sjæle blevet udvalgt til at visuelt fortolke deres tildelte 10 sekunders bid af sangen med deres egen unikke stil. Denne video kan du se nedenfor.

GAFFA sætter i denne tid også fokus på talentfulde danske musikvideoinstruktører og har i den forbindelse netop interviewet instruktøren Daniel Kragh-Jacobsen. Du kan læse interviewet og se nogle af hans bedste videoer – med When Saints Go Machine, Rhye og Quadron – i GAFFAs artikelsektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA