x

Bono, Rufus, Antony, Sting og en halv flaske rom

Bono, Rufus, Antony, Sting og en halv flaske rom

Hollywood-skuespilleren Johnny Depp har sammen med produceren Hal Willner og filminstruktøren Gore Verbinski lokket en lang række prominente sangere til at fortolke gamle sørøverviser, der er at finde på det kommende dobbeltalbum ”Rogue’s Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys”.

Depp og Verbinski fik ideen da de var i gang med at optage den kommende sørøverfilm ”Pirates Of The Caribbean: Dead Man’s Chest”, der er opfølgeren til “Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl”.

Blandt de artister der bed på krogen er Bono, Rufus, Antony i duet med Bryan Ferry, Nick Cave, Joseph Arthur, Sting, Lucinda Williams, Jarvis Cocker, Van Dyke Parks og Lou Reed.

Albummet udsendes på Anti den 22. august og noget tyder på, at der godt kunne dukke en opfølger op i kølvandet. Wilner afslører, at der blev optaget hele 60 sange, men at der ”kun” var plads til 43 på det kommende album. Og så er det jo, at man har lov til at krydse fingre for at Sebastians ”Ostesangen” omsider får sit internationale publikum.

I et interview med Mojo Magazin fortæller Willner, at Tom Waits, Marianne Faithfull, Marc Almond, Michael Gira og Sonny Rollins er nogle af de, i første omgang, kasserede stjerner, der indspillede et pirat-cover.

Det har i øvrigt længe været rygtet at Keith Richards skulle have medvirket i den kommende ”Pirates Of The Caribbean”-film. Richards skulle have spillet faderen til Johnny Depps rolle som piraten Jack Sparrow, en figur som Depp i øvrigt havde modeleret efter Richards. Desværre måtte den guitar-svingende kokospalme-bestiger melde pas, da han var optaget af sit ”day job” i The Rolling Stones.

Tracklisten til ”Rogue’s Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys” kan ses til højre.

Læs mere om albummet hos Anti


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA