x

Hør Nelson Can fortolke Agnes Obel

Hør Nelson Can fortolke Agnes Obel

GAFFA fylder 30 år i dag den 30. august, og det fejrer vi blandt andet med udgivelsen af albummet "Gi' Et Nummer", hvor en række af landets pt. mest spændende artister har indspillet deres danske yndlingsnummer fra den periode, GAFFA har eksisteret, altså årrækken 1983-2013. Det betyder, at man kan høre fortolkninger af så forskellige danske navne som blandt andre Aqua, Superheroes og Kasper Winding udført af ligeledes forskellige kunstnere, der strækker sig fra Mikael Simpson til Nephew og The Floor Is Made Of Lava. Albummet bliver eksklusivt trykt i kun 3000 eksemplarer og ikke genoptrykt igen.

Overskuddet fra salget vil gå til Ungdommens Røde Kors, hvor pengene er øremærket til musikprojektet URK præsenterer, hvor der blandt andet arrangeres non-profit-koncerter.

Hver hverdag op til udgivelsen fredag den 30. august – altså i dag – vil GAFFA præsentere de forskellige kunstnere og deres fortælling om, hvor de netop har valgt det nummer, de har. Og hver dag kan du høre den pågældende sang.

Vi afslutter med Nelson Can, der har indspillet Agnes Obels "Riverside" fra 2010. Nelson Can fortæller:

– Vi valgte at fortolke "Riverside", fordi det er et fedt nummer, hvor kompositionen i forvejen er ret simpel, og netop det simple er dét, vi i forvejen arbejder med. Men det var alligevel en ret stor udfordring at skulle lave en coverversion og sætte sit eget fingeraftryk. Det var rigtigt fedt at vælge et nummer, der intet har med vores egen musik at gøre bortset fra legen med vokalerne. Det var også ret vigtigt for os, at det var engelsksproget, for vi har helt klart tænkt os at spille nummeret til koncerter i udlandet.

– Vi kan godt lide, at hendes musik er så åben og ikke sovset til med alt muligt unødvendigt, så man rent faktisk har mulighed for at lytte til det og ikke blot høre det.

Du kan støtte den gode sag via crowdfunding-sitet Booomerang. Her kan du støtte med et valgfrit beløb, men afhængigt af størrelsen på beløbet venter der dig særlige goder. Blandt andet albummet, naturligvis, og 1 års GAFFA Plus Guld-medlemskab. Du kan støtte den gode sag lige her. Du kan selvfølgelig også vælge at købe albummet via GAFFA Shop lige her.

Tracklisten til albummet er som følger:

Ulige Numre: Kom Tilbage Nu (Danseorkestret, 1985)
Mikael Simpson: Midnat I Europa (Thomas Helmig, 1986)
Kirstine Stubbe Teglbjærg: Hvor Går Vi Hen? (Lars H.U.G., 1987)
The Eclectic Moniker: Kom Nu Hjem (Kasper Winding, 1989)
Nephew: Det Si'r Sig Selv (C.V. Jørgensen, 1990)
Tim Christensen: Spiderman (Fielfraz, 1996)
The Floor Is Made Of Lava: Roses Are Red (Aqua, 1996)
Hymns From Nineveh: Fald Min Engel (TV-2, 2001)
Go Go Berlin: Turn Me On (Superheroes, 2002)
Christian Hjelm: Worst/Best Scenario (Nephew, 2004)
Nelson Can: Riverside (Agnes Obel, 2010)

GAFFA holder 30 års jubilæumsfest på VoxHall i dag fredag 30. august klokken 20.30 med koncert med fire af de medvirkende: Ulige Numre, Go Go Berlin, Kirstine Stubbe Teglbærg og omtalte Nelson Can, der naturligvis blandt andet vil spille deres bidrag til cd'en. Køb billet til kr. 130,- her eller kun kr 30,- hvis du er GAFFA Plus GULD-medlem her - SPAR 100,-

Hør Nelson Can fremføre "Riverside":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA