x

S. Westmark: Man kan ikke lade være med at føle sig lidt utro

S. Westmark: Man kan ikke lade være med at føle sig lidt utro

The Blue Van-frontmanden Steffen Westmark er i disse dage aktuel med solo-udgivelsen "Deserter", der byder på en noget mere afdæmpet udgave af den ellers så iltre rockdreng, end vi er vant til. Albummet har ligget færdigt længe, og efter et år i Playground Musics kælder er Steffen nu endelig klar til at slippe sin indre crooner løs for offentligheden.

– I bandet skriver vi jo ting hver for sig, og der er mange sange, der bliver droppet i bandsammenhæng, fordi de ikke lige passer til vores udtryk, eller fordi vi ikke kan blive enige om, hvordan de skal tage sig ud. Sagen er jo, at jeg rigtig godt kan lide stille og følsom musik og også lytter til andet end rock, og det er kommet til udtryk i de sange, jeg her har valgt at sende på gaden, fortæller Steffen, der påbegyndte arbejdet med solomaterialet for fem år siden, hvor han sammen med bandets lydmand satte sig for at optage nogle ting over en flok øl en fredag aften.

Har det været svært at vælge, hvilke sange du skulle beholde for dig selv?

– Nej, egentlig ikke. For efterhånden finder man ud af, hvilke sange, man lige så godt kan lade være med at tage med til sangskrivningsmøderne, og da der så begyndte at ligge sange nok i skrivebordsskuffen, fik jeg lyst til at dele dem med andre, for jeg synes faktisk – i al beskedenhed – at de er for gode til at forblive ukendte. I løbet af de seneste par år har jeg så arbejdet mere seriøst med at få albummet færdigt, lyder det fra Steffen, der desuden kan fortælle, at resten af bandet ikke har gjort indvendinger mod hans solo-ridt.

– Da jeg fortalte drengene, at jeg regnede med at udgive et solo-album, var reaktionen: "Fedt, det gør du bare!" De havde ikke det fjerneste imod det, og hvorfor skulle de da også det? Det er jo næppe noget, der ligefrem skader bandet. Det kan kun øge folks kendskab til os. Det var mere alle mulige omkringliggende markører, der skulle beroliges og forsikres om, at der ikke er knas i bandet, og at vi ikke er ved at gå i opløsning. Det hele skal gå op i en højere enhed, og The Blue Van har stadig førsteprioritet. Men når vi går lidt i sangskrivnings-hi hen over vinteren, betyder det jo, at jeg kan tage ud og turnere med mine egne numre.

Der skal nok være nogle, der står af
Albummet hedder "Deserter". Er det fordi du føler, du deserterer lidt fra bandet?

– Hehe, både og. Faktisk er det også en del af tematikken på pladen, der beskæftiger sig med flere store kærlighedsdramaer som for eksempel Bonnie and Clyde og Elvira Madigan og Sixten Sparre, og Sixten Sparre var jo nødt til at desertere for kærlighedens skyld. Men man kan jo heller ikke lade være med at føle sig en smule utro over for bandet, selvom der ikke er nogen grund til det, når man sådan drager ud på egen hånd.

Hvordan tror du, Blue Van-fans vil tage imod pladen?

– Det er svært at sige. Der skal nok være nogle, der stå af på det, fordi der ikke er den rock og vildskab på, de tror, jeg står for. Men på den anden side kan jeg jo ikke løbe fra, hvor jeg kommer fra, men det har helt sikkert været en kæphest at vise folk, at jeg ikke kun er en rock-sangskriver.

Hvem: Steffen Westmark. Til dagligt forsanger i The Blue Van.

Hvad: – Stille og følsomme numre med et skær af noget storladent over sig i arrangementerne. Sange, der er skrevet uden tanke for hitpotentiale. Jeg forsøger mig også som crooner – uden at der går Michael Carøe i den, haha!

Hvor: Den tidligere Brønderslev-dreng bor i København på 10. år – med enkelte afstikkere til New York.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA