x

De nominerede til Årets Danske Bluesudgivelse er offentliggjort

De nominerede til Årets Danske Bluesudgivelse er offentliggjort

Fredag den 27. september, præcis midtvejs i Copenhagen Blues Festival, uddeles en Danish Music Award for Årets Danske Bluesudgivelse. Prisen har været savnet af bluesmiljøet, siden den sidst blev uddelt i 2009. Overrækkelsen sker ved et særligt arrangement i Huset-KBH.

De to genreorganisationer ROSA og JazzDanmark er gået sammen om at få genoplivet prisen, og en uvildig jury har pløjet sig igennem det seneste halvandet års bluesudgivelser. Fem udvalgte artister er nu blevet nomineret til prisen for Årets Danske Bluesudgivelse.

Fra ROSA og JazzDanmarks side ønsker man, med genindførelsen af DMA Blues, at vise anerkendelse over for dansk blues - både som en vigtig selvstændig genre og som en væsentlig ingrediens i andre rytmiske genrer.

"Ved at genoplive prisen er det vores håb, at den danske blues ikke bare får et skub fremad her i Danmark, men også ude i resten af verden. Det fortjener den", siger sekretariatsleder fra JazzDanmark Lars Winther.

Og for de udøvende bluesartister kan DMA-prisen netop både personligt og karrieremæssigt have stor betydning. Således fortæller prisvinderen fra 2009 Tim Lothar:

"Personligt er det dejligt at blive anerkendt for det, man laver. Kommercielt har det boostet min karriere, ikke kun herhjemme, men især i forhold til udlandet. Den har helt klart været med til at åbne dørene til diverse koncert- og festival-bookere, da en officiel Music Award jo er noget, de fleste kender og respekterer"

De nominerede til en Danish Music Award for bedste bluesudgivelse er:

Mike Andersen: Mike Andersen (Nordic Music Society)

Jes Holtsø & Morten Wittrock: Big Easy (Calibrated)

Kjeld Lauritsen: In The Zone (Music Mecca)

Mojo Makers: Wait Till the Morning (Hypertension)

Thorbjørn Risager: Dust & Scratches (Cope Records) (billedet)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA