x

Salget af vinyl syvdoblet på fem år

Salget af vinyl syvdoblet på fem år

Det kan godt være, at man dømte død over lp'en, da cd'en indtog musikmarkedet i 1980'erne, men nye tal viser, at de gamle skiver har fået et massivt comeback. Det er en opgørelse fra online-varehuset Amazon, som viser en fremgang i salget af vinylplader. Deres årlige salg af vinyl på verdensplan er således steget med 745 procent siden 2008, skriver Engadget.com. Selvom salget af cd'er stadig er højere end lp'en, er udviklingen for den lille skive negativ, idet det årlige cd-salg på verdensplan er halveret siden år 2000. Salget af vinylplader udgør samtidig kun to procent af det samlede musiksalg.

Lp'en er altså på vej frem igen, efter at salget svandt kraftigt ind i 80'erne og 90'erne, men tallene fra Amazon i England viser, at lp'erne haler kraftigt ind med et 2012-salg, der ligger på niveau med salget i 1991, i alt 2,8 millioner album, skriver lydogbillede.dk.

Hos Amazon i USA er salget af vinylplader også steget, dog lidt mindre – fra 990.000 i 2007 til 4,5 millioner i 2012, skriver Billboard, altså knap en femdobling på seks år.

Amazon i England har yderligere opgjort salget af vinyler efter de mest sælgende, siden Amazon i England åbnede i 1999, og her ligger Daft Punk på førstepladsen med "Random Access Memories", som kom tidligere i år. Amazon har dog ikke offentliggjort salgstal. På andenpladsen ligger Adeles "21" og på tredjepladsen "Amy Winehouses "Back to Black".

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA