x

Roger Waters fortryder sagsanlæg mod bandfæller

Roger Waters fortryder sagsanlæg mod bandfæller

Frontmand Roger Waters fortryder nu, at han i midten af firserne sagsøgte de øvrige bandmedlemmer over brugen af navnet Pink Floyd. Waters slæbte guitarist David Gilmour og trommeslager Nick Mason i retten i 1986 for at afholde dem fra at optræde eller indspille som Pink Floyd, hvilket resulterede i ubehageligheder og mudderkast i pressen.

- Jeg tog fejl. Selvfølgelig gjorde jeg det. Hvem bekymrer sig om det nu?

Sådan udtaler han til BBC. Roger Waters forlod Pink Floyd for at etablere sig som soloartist efter bandets album "The Final Cut" fra 1983 og betragtede sin afsked som bandets endeligt. Glimour og Mason var ikke enige i den påstand, og det resulterede altså i det endelige brud med et noget flosset forhold mellem parterne.

Efter at Gilmour udgav en solo-lp i 1984, teamede han op med Mason – som Pink Floyd – for at indspille 1987-albummet "A Momentary Lapse of Reason". Sidenhen nåede kamphanerne til enighed uden om domstolen i bedste filmstil på Gilmours husbåd juleaften 1987.

- Det er en af de få gange, at den juridiske profession har lært mig noget. For da jeg henvendte mig til de her fætre og sagde "hør her, vi er gået i opløsning. Det er ikke længere Pink Floyd", så sagde de: "Hvad mener du? Det er irrelevant. Det er et navn, og det har kommerciel værdi. Du kan ikke bare sige, at det skal holde op med at eksistere. Du forstår tydeligvis ikke engelsk retspraksis."

De tre medlemmer forsonedes senere helt og genopstod til en koncert i forbindelse med Live 8 tilbage i 2005 sammen med Richard Wright, der var ude af bandet i perioden 1979-1994 og døde i 2008. Både Gilmour og Mason har også gæsteoptrådt på scenen til en af ​​Waters' London-opførelser af "The Wall" i 2011 – ingen af dem har dog haft interesse i en fuld-skala Pink Floyd-reunion.

Waters udtaler også til BBC, at han i øjeblikket arbejder på et nyt album, der bliver den første udgivelse siden operaen "Ca Ira" fra 2005.

- Jeg har haft en meget, meget stærk idé, og den skal jeg forfølge. Jeg vil lave mindst én plade mere, og jeg glæder mig meget til at begrave mig i arbejdet.

Roger Waters udtalte sidste år til Rolling Stone, at han faktisk havde færdiggjort en sang til et album, han på daværende tidspunkt kaldte "Heartland". Hans sidste rock-studiealbum er "Amused To Death" fra 1992.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA