x

Oplev Linda Perhacs i Danmark

Oplev Linda Perhacs i Danmark

Overset i 1970'erne, glemt i 30 år, elsket og hyldet i nutiden. Sådan er realiteterne for Linda Perhacs, der nu kan opleves i Copenhagen Jazzhouse fredag den 22. november og på VoxHall søndag den 24. november. Linda Perhacs udgav i 1970 debutalbummet "Parallelograms", der imidlertid blev forbigået af såvel presse som pladekøbere. Dét fik den unge kvinde til at trække sig fra musikken, som hun således ikke beskæftigede sig professionelt med i rundt regnet 30 år.

Da "New Weird America"-bølgen rullede i starten af 00'erne, skete der imidlertid det, at en række af genrens bannerførere – herunder eksempelvis Devendra Banhart – hyldede Perhacs og omsider skaffede kunstneren den opmærksomhed, hun havde fortjent 30 år tidligere. Måske er det oppe i tiden at genopdage glemte kunstnere. Se bare på Rodriguez og hans historie fra "Searching For Sugar Man."

"Parallelograms" blev genudgivet, og alverdens musikelskere fik øjnene op for værket og dets væsentlige betydning for den psykedeliske folkmusik. I skrivende stund arbejder Perhacs på opfølgeren til "Parallelograms" – et album, der skabes med hjælp fra unge ligesindede navne som Julia Holter og Nite Jewel. Hendes musik kan kategoriseres sammen med Vashti Bunyan, Joni Mitchell og Joan Baez.

Herhjemme fik Linda Perhacs i øvrigt – dog uden større introduktion – eksponering i bedste sendetid, da hendes sang "Chimacum Rain" blev fortolket af Amanda i andet liveshow i årets X Factor.

Nu kan du opleve den genopdagede sangerinde, når hun giver koncert i København og Arhus.

Billetter til VoxHall kan findes via GAFFA Live og til Copenhagen Jazzhouse på Billetlugen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA